Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

4 motius per veure en directe Ronnie Spector

Apunta la data del 18 de juny a la teva agenda: qui fou la veu principal de The Ronettes i una de les figures femenines principals del pop dels 60 actuarà a Barcelona amb un concert retrospectiu de tota la seva carrera

Time Out en col·laboració amb Sala Apolo
Publicitat

La sèrie de concerts dels Caprichos de Apolo porta una línia magnífica des de fa anys, i de tant en tant la categoria dels artistes triats va més enllà d’un simple caprici, i s’instal·la en la condició de concert imprescindible. És el cas de la propera visita programada a la Sala Apolo, aquest proper 18 de juny, ja que la protagonista de la vetllada és una figura mítica del pop de tots els temps, Ronnie Spector, qui fou la veu central del trio The Ronettes, la musa del mític productor Phil Spector –amb qui va estar casada durant sis anys– i més tard reconvertida en una vocalista ferotge del soul-rock dels 70, que va col·laborar activament amb els membres dels Beatles un cop es va desmantellar la banda.

El concert està anunciat com una reunió, també, de la formació original de The Ronettes, així que la vetllada promet ser important en dos sentits: com un fet de justícia envers una figura important de la música popular, que als seus 74 anys conserva bona part de la força que li va donar tanta personalitat, i també com un acte nostàlgic en el qual escoltarem de nou alguns dels singles més carismàtics del pop primitiu. Encara no tens prou arguments? Aquí et donem quatre més.

Un repertori magnífic

1. Un repertori magnífic

Sempre identificarem la veu de Ronnie Spector com la de la cançó Be my Baby, que va llançar a l’estratosfera la carrera de The Ronnettes, un trio de noies format a Nova York que participava del llenguatge eufòric del pop dels 60: melodies instantànies, arranjaments subtils, una certa ànima negra i soul –Ronnie és mestissa, de mare negra i pare irlandès–, però també l’exquisidesa de les cançons ben fetes segons el llibre d’estil dels compositors i els productors del Brill Building. Quan The Ronettes van signar un contracte amb el productor Phil Spector, van arribar els gran hits: no només Be my Baby, sinó també The Best Part of Breaking Up, Do I Love You? o Walking in the Rain. El trio va durar fins 1968, l’any en que Ronnie es va casar amb Spector. El matrimoni no va durar gaire, però la música és eterna.

La recuperació The Ronettes

2. La recuperació The Ronettes

Al concert de l’Apolo ens prometen que la formació de trio vocal que veurem en directe és la de The Ronnettes originals, però això és impossible, perquè la germana gran de Ronnie, Estelle Bennett, va morir de càncer l’any 2009. Serà, per tant, una de les reencarnacions tardanes del grup, amb Nedra Talley –cosina de Ronnie i component original del trio– i la substituta Tricia Scotti, que porta anys treballant com a corista per a Ronnie Spector. Més enllà d’aquests matisos, és una bona notícia, ja que serà una de les últimes oportunitats per veure un grup mític del pop dels 60 amb l’estil original, i encara amb l’energia per donar ales a cançons memorables.

‘English Heart’: encara en forma

3. ‘English Heart’: encara en forma

Ronnie Spector mai s’ha quedat aturada. Ha patit moments durs en la seva carrera, com la lluita legal per reclamar els royalties que Phil Spector –ara a la presó per assassinat– va ocultar en el seu moment i mai li va pagar, però en general és una artista reconeguda i que ha anat publicant nou material. La nostàlgia és part del seu negoci, però també les cançons actuals, com les que formen el seu últim disc, English Heart (2016), el primer desprès de deu anys de silenci i que recupera el seu estil inimitable, a mig camí entre el pop clàssic, el rock dels 70 i el soul més ferotge.

Veu amb ànima

4. Veu amb ànima

Als seus 74 anys, és difícil demanar-li a Ronnie Spector que llueixi les mateixes habilitats vocals de la seva joventut, però amb el pas dels anys s’ha demostrat que és una cantant carismàtica, hàbil i capaç d’adaptar-se a molts repertoris. Un exemple clar és la versió que va fer de Back to Black, popularitzada per Amy Winehouse, quan aquesta va morir, i que va enregistrar per recaptar fons d’ajuda a la seva família. En aquell instant màgic, Ronnie va demostrar que encara tenia el toc màgic, i que la seva veu seria gran fins al final. No deixis passar l’oportunitat.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat