Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Hotel Neri
Hotel Neri

21 coses per fer a Barcelona abans de l'estiu

Cine, art, gastronomia, teatre, festivals... Les activitats més destacades de la ciutat per acomiadar la primavera del 2015 com es mereix

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

El 21 de juny comença oficialment l'estiu. Sabem que és l'època més esperada de l'any però abans que arribi el solstici se us gira molta feina. Aquests últims dies de primavera conflueixen a la ciutat un munt d'activitats ben interessants, des de festes populars a espectacles de màgia, festivals de música, xous de comèdia, gastronomia amb vistes... Au, prepareu-vos per uns últims dies primaverals d'escàndol!

Setmana de les Terrasses d'Hotel 2015
  • Què fer

Fins al 14 de juny

Ser turista a la teva ciutat és complicat, i hi ha llocs als quals els barcelonins pensem que no hi tenim accés, com per exemple els hotels de quatre i cinc estrelles. La Setmana de les Terrasses d’Hotel hi posa remei. Del 5 al 14 de juny, 59 hotels de la ciutat ens reben amb 254 activitats, des de concerts i sessions de DJ, fins a tallers, màgia, tasts a cegues i fins i tot natació sincronitzada. N'hem triat 10, però l'oferta és tan variada que potser us haureu de quedar a dormir!

  • Què fer

Cap de setmana del 13 i 14 de juny

La Fundació Antoni Tàpies celebra el 25è aniversari amb l'exposició 'Tàpies. Col·lecció d'artista', una mostra de la col·lecció exclusiva de Tàpies que inclou una tria de 31 obres d'artistes del segle XX com ara Paul Klee, Joan Miró, Kurt Schwitters, Vassili Kandinski, Max Ernst i Jackson Pollock, entre d'altres. Durant el cap de setmana de dissabte 13 i diumenge 14 hi haurà visites guiades gratis a l'exposició –sense inscripció i per ordre d'arribada– i activitats familiars com l'itinerari 'La Montaner i Simon. Una editorial amb història', que vol donar a conèixer l'editorial que va tenir la seva seu a l'actual Fundació, obra de l'arquitecte modernista Domènech i Montaner.

Publicitat
Viejóvenes: Ernesto Sevilla i Joaquín Reyes
  • Comèdia
  • Monòlegs

De dijous 11 a diumenge 14 de juny

El duo humorístic format per Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla ens presenten un nou espectacle amb motiu dels seus dotze anys de trajectòria artística, any amunt, any avall. Per a aquesta ocasió, volen presentar-se com un duo còmic (mai abans ho havien fet de forma professional), fent sketchs en directe i deixar-se estar ja de tant de monòleg...

Orquesta Buena Vista Social Club
  • Música
  • Llatina i world music

Divendres 19 de juny

L'Orquesta Buena Vista Social Club, ambaixadora mundial del son cubà, passa per Barcelona per acomiadar-se dels escenaris amb el seu 'Adiós Tour'. Des de la seva eclosió, a mitjans de la dècada dels 90, el reconeixement de la vàlua que atresora la música popular cubana va ser unànime a escala planetària. La formació preserva a les seves files una de les figures cabdals de la cançó cubana de tots els temps, Omara Portuondo.

Publicitat
  • Art

Fins al 7 de juny

Retrospectiva de l’artista francesa Sophie Calle que repassa la seva obra des de mitjans dels anys vuitanta fins a l’actualitat. En la diversitat de vivències de l’artista durant quatre dècades, es fa palesa la seva relació amb els altres i amb ella mateixa; és a dir, la seva intenció de construir la mirada i d’autoconstruir-se. Les seves obres no han deixat de fer-se en primera persona. D’altra banda, la relació amb l’altre, amb els altres, també queda implícita en aquesta recerca de la bellesa i de l’art en els seus diferents vessants.

Simfònic
  • Música
  • Clàssica i òpera

Dissabte 13 de juny

Barcelona s'omplirà de música gràcies a aquesta iniciativa d'àmbit català i balear, que arriba enguany a la cinquena edició. La capital catalana acollirà una cinquantena de concerts, repartits per tots els barris, a càrrec de milers d'estudiants d'escoles de música. Aquest cop el tenor Josep Carreras n'és el padrí. Les actuacions tindran lloc en centres cívics, escoles de música, els FNAC, i també espais tan singulars com el Zoo o el Parc d'Atraccions del Tibidabo. També es podrà sentir música a CaixaForum, el Palau Robert, la Basílica del Pi i el Museu Picasso, entre molts d'altres. Més informació: http://www.simfonic.org

Publicitat
Tast a la Rambla 2015
  • Restaurants

De l'11 a 14 de juny

La segona edició del Tast a La Rambla, festival culinari que se celebra a la Rambla de Santa Mònica, arriba molt forta. Després del mig milió de visitants de l'any passat, enguany la fira creix; comptarà amb la participació de 50 establiments, repartir entre cinc zones: cuines d'autor,cuines tradicionals, tapes i platillos, carrets de dolços i cuines del món. I alerta que l'esdeveniment és una ocasió única per tastar plats d'alta cuina –a un preu de 4,5 euros cada consumició o amb una fórmula de 16 € quatre platets– de molts cuiners d'estrella Michelin.

  • Què fer

Dilluns 8 de juny

George Packer és escriptor i periodista a 'The New Yorker'. Ha fet de corresponsal en diferents països de l'Orient Mitjà i l'Àfrica. El seu darrer llibre, 'El desmoronamiento.Treinta años de declive americano' (Debate, 2015), ha estat guardonat amb el National Book Award. Al CCCB ens parlarà sobre el futur del periodisme.

Publicitat
Kiss
  • Música
  • Punk i metal

Diumenge 21 de juny

La banda nord-americana, popular per l'ús excessiu de maquillatge al més pur estil Kabuki, aterra a Barcelona amb el seu '40th Anniversary Tour'. Una espectacular gira amb una impressionant producció d'il·luminació, so i pirotècnia on Kiss faran un repàs de la seva llarga carrera –on han venut més de 100 milions d'àlbums– com una de les bandes de rock'n'roll més influents de tots els temps.

  • Què fer

Cap de setmana del 13 i el 14 de juny

Ja tenim el saló dels Foodies. Sí, els 'foodies': un moviment urbà que aposta per les viandes de qualitat fetes a l'antiga. All Those Food Market celebra la seva segona edició a l'edifici històric de la UB. El mercat reunirà en un mateix espai les propostes de joves artesans, cuiners que estan apostant pel menjar de carrer de qualitat i una mostra de dissenyadors i botigues que oferiran complements molt 'foodies' com davantals, ceràmiques i altres regals per a entusiastes de la cuina. A més, una petita representació d'artesans i xefs de Madrid portaran per primer cop les seves propostes a Barcelona.

Publicitat
  • 3 de 5 estrelles
  • Teatre

Fins al diumenge 14 de juny

'Incerta glòria' és la gran novel·la catalana sobre la Guerra Civil. Però és l'adaptació teatral d'Àlex Rigola sobre el text la que millor ha descrit la contesa fratricida sobre l'escenari? A l'espectador li arriben missatges confusos. És una guerra estranya on el front sembla disputar-se a la rereguarda, on és més fàcil confraternitzar amb l'enemic del bàndol nacional que amb els enemics que van quedar-se a casa, on s'insinua que l'ou de la serp del desordre es va incubar molt abans de l'alçament el 36. És cert que el text de Joan Sales està sembrat de reflexions que encaixarien en els millors títols que han descrit el sense sentit de la guerra. Però si féssim l'exercici imaginari de dibuixar un quadre amb els retalls dels anhels dels protagonistes –els recollits a l'escenari– sortiria l'expectant serenitat d'un arbre solitari de Caspar David Friedrich; i si pintéssim les seves pors tindríem un malson de William Blake.

Mis escenas de lucha
  • 5 de 5 estrelles
  • Cine
  • Drama

En cartellera

Poques pel·lícules han capturat el cos d’una manera tan física, explícita i estètica. Doillon ha fet una obra única, nua en tots els sentits, pels escassos elements que necessita i per la sensualitat primitiva que elabora. Els cossos de Sara Forestier i James Thierrée són el motor de la pel·lícula. La càmera se’ls enganxa i participa en la seva fascinant intimitat. La violència acaba barrejant-se amb el sexe. En qualsevol cas, es tracta de pulsions, que combinen amb un fons teòric. Els personatges discuteixen les bases de les seves sessions. 'Mis escenas de lucha' s’estructura així sobre dos pilars aparentment distants: el cos i la paraula. El film de Doillon arriba a les nostres pantalles dos anys després de la seva estrena. Es podria dir allò de més val tard que mai.

Publicitat
  • Art
  • Pintura

Fins al 28 de juny

L’exposició estudia per primera vegada les relacions entre dues figures claus de l’art del segle XX. La tesi de l’exposició suposa un repte respecte als models històrics convencionals que tracten els dos artistes com a figures isolades, mítiques i auto-generadores pel que fa l’estètica i oposades políticament. La mostra presenta obres de Pablo Picasso i Salvador Dalí –pintures, dibuixos gravats i escultures– i documents procedents de més de 25 museus d’art i col·leccions particulars d’arreu del món, un bon nombre de les quals han estat cedides només en comptades ocasions, com 'La profanació de l'hòstia', 'Nu femení' i 'Banyistes' de Dalí. Última oportunitat per veure una de les exposicions de l'any.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat