Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Biennal Ciutat i Ciència, ICUB, Barcelona
    Foto: Biennal Ciutat i Ciència
  2. Biennal Ciutat i Ciència
    Foto: Biennal Ciutat i Ciència

Un munt d'activitats per gaudir de la Biennal Ciutat i Ciència a les biblioteques

La Biennal s'estén encara més! Les biblioteques i centres cívics de la ciutat se sumen a la festa de la reflexió amb una programació paral·lela, diversa i on tothom podrà dir la seva

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

La Biennal Ciutat i Ciència s'acosta cada vegada més a nosaltres i ara també s'instal·la en els nostres espais preferits dels barris: les biblioteques i els centres cívics. Uns espais idonis per reunir-se, amb totes les mesures de seguretat adients, i repensar, reflexionar, preguntar-nos, intercanviar idees i, sobretot, gaudir de les nostres pròpies capacitats per entendre el món.
D'aquest divendres dia 4 fins a mitjans de juny aquests espais acolliran tota mena d'activitats vinculades a la Biennal Ciutat i Ciència: tallers, xerrades, itineraris, activitats en família. Tota una sèrie de propostes que són el resultat del treball en parella dels Centres Cívics i les BibliotequesHi trobareu tot allò que ja podeu gaudir en la programació general d'aquest festival, però en un format encara més íntim, proper i al costat de casa. Us hi apunteu?
Totes les activitats són gratuïtes i amb inscripció prèvia. Seguiu llegint perquè us les expliquem!

1. Rutes i itineraris

I si descobrim parts dels nostres barris que ens són completament desconeguts?
A la visita guiada 'L’ofici d’oceanògraf', organitzada pel CC Barceloneta i la Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat, i que tindrà lloc dissabte 19 de juny  a les 12.00 h, podreu conéixer com estudien, viuen i treballen els i les científiques que treballen a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona.
I, a més, passejant amb l'itinerari 'Arquitectura sostenible: un viatge en el temps'
 amb sortida a l'Estació FGC de Baixador de Vallvidrera el diumenge 13 de juny  a les 10.00 h, podreu conéixer des de la Biblioteca Collserola Josep Miracle, al Parc de Collserola, fins al Centre cívic Vil·la Urània i descobrir què fa especials aques dos entorns i com han evolucionat al llarg del temps amb l'edificació.

2. Tallers

Per aquells que no us podeu quedar de braços clavats i que necessiteu posar les coses en pràctica, no us perdeu els tallers de la programació!
Al Centre Cívic Barceloneta el divendres 4  i dimarts 8 de juny a les 10.30 h tindrà lloc el taller de dansa i sostenibilitat 'Cossos d’aigua': dues jornades per explorar amb exercicis d'improvisació l'univers dels oceans i la dansa.
Al parc del Laberint d'Horta dissabte 12 de juny a les 11 h us espera el taller 'I
dentificació de papallones' amb Quique Doblas, investigador del CREAF. Sabíeu que aquests insectes són uns clars indicadors de la biodiversitat dels ecosistemes?
A més, a la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra, dimarts 8 de juny a les 17.30 h podreu gaudir del taller 'El problema de la contaminació per plàstics' a càrrec de CEN (Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals). Un taller on descobrireu els riscos d'aquest material per a tots nosaltres, no només la Terra.

3. Xerrades i conferències

Una de les claus de la Biennal són les xerrades, presentacions i taules rodones, així que en aquesta programació tampoc podien faltar!
Al Centre Cívic El Coll podreu assistir a la presentació del projecte BIG BLUE, a càrrec de Marta Barriendos i Marc Cabestany, de 2M SERVEIS i Javier Cabestany, d’ITS, assessor del projecte. Serà dimarts 8 de juny a les 19 h i tractarà sobre aquesta iniciativa de disseny de roba d'esport i escolar am plàstics recuperats del mar.
A càrrec de Jordi Torrent Pujol, cap d'estratègia del Port de Barcelona i autor del llibre 'Les rutes globals de comerç i el canvi climàtic: l’Àrtic, Suez, cap de Bona Esperança i el corredor mediterrani', i la Maria Garcia, investigadora, activista d’Ecologistes en Acció de Catalunya i de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, podrem escoltar quin és el present i el futur del Corredor mediterrani. Serà a la Biblioteca Jaume Fuster el dimecres 9 de juny a les 18.30.
I si sou d'aquells que us agrada participar, al Centre Cívic Sagrada Família podreu intervenir i donar la vostra opinió  a la taula rodona 'Ecofeminisme en temps de canvi climàtic', a càrrec de Maria Heras, Federica Ravera,
Marta Rivera i Maria Borràs. Serà dissabte, 12 de juny a les 11.00 h. Sense por, opina!

4. Exposicions

Les biblioteques i centres cívics també són espais ideals per organitzar-hi exposicions entretingudes, informatives i reflexives.
Com serà el cas de 'La Caputxeta camina sola', del Centre Cívic Sant Andreu que podreu veure dimarts 8 de juny a les 9 h. Una exposició en petit format que il·lustra la mobilitat en entorns urbans amb una mirada especial a la infància.
O també l'exposició 'Energia per a tothom', sobre l'eficiència energètica i els factors claus del seu estalvi, del Centre Cívic Casinet d'Hostafrancs fins al 7 de juny i a la Biblioteca Vapor Vell del 7 de juny al 14 d'aquest mes.
I seguint amb la línia de la sostenibilitat, a la Biblioteca de Nou Barris podreu veure del 7 de juny al dia 11 'Actuem contra el canvi climàtic', que tractarà sobre tot allò que podem fer per sumar-nos a aquesta lluita.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat