Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Any Nou Xinès 2022

  • Què fer
Any Nou Xinès
Foto: Any Nou Xinès Barcelona
Publicitat

Time Out diu

El 29 de gener celebrem l'entrada a l'Any del Tigre: cultura xinesa, tradicions i fira gastronòmica!

Força, exorcisme de mals i valentia: el tigre simbolitza això dins de l'horòscop xinès. És conegut com el rei de totes les bèsties a la Xina i el dissabte 29 de gener Barcelona també inaugurarà l'entrada a l'Any del Tigre, tot celebrant l'Any Nou Xinès. Al llarg del dia hi haurà diverses activitats al passeig Lluís Companys i a l'Arc de Triomftallers, espectacles de cultura tradicional xinesa i una fira gastronòmica. Tots els espectacles duren aproximadament deu minuts.

A les 12 h, la dansa del lleó iniciarà la inauguració de l'Any Nou Xinès. Després d'escriure el caràcter tigre (虎), es donarà el tret de sortida amb el gong i es faran castells just abans de la dansa del foc del fènix, que serà a les 12.35 h.

Serà aleshores quan començarà un espectacle d'instruments musicals tradicionals, seguit d'un d'òpera de Sichuan i canvi de màscares.

De 13 h a 14 h aniran pujant a l'escenari diverses actuacions: una demostració de Taitxí, una dansa moderna 'Família feliç', danses tradicionals catalanes seguida d'una dansa tradicional de les dinasties Han-Tang 'Núvols d'alba' i un espectacle de Kungfu. Passades les 13.30 h podreu veure un ball modern del Grup de dansa Cao Xiaohui i K-pop: Dance Cover: ZOO de NCT x Aespa. Finalment, quan quedin uns minuts per les 14 h, els tigres i les tigresses de Colòmbia donaran la benvinguda a l'any nou xinès.

Les actuacions de tarda començaran a les 17 h: primer hi haurà un espectacle de tambors xinesos i una batucada. La Dansa tibetana 'Kangba Love' arribarà seguida de l'acte C-Pop Dansa Moderna 'Play'. Després, a les 17.20 h, hi haurà un espectacle de Kungfu amb ventalls. A partir de les 17.30 h serà el moment de la dansa contemporània xinesa 'Yan Wuxie', i serà a les 18 h quan es donaran els Premis de la Sort de l'Any Nou Xinès. La dansa seguirà sent la protagonista de la tarda: primer, Dansa Bollywood, després la dansa infantil 'Les estrelles felices', i després pujarà a l'escenari un espectacle de Kungfú. Passades les 18.30 h, un espectacle de dansa contemporània xinesa 'Buran' i la Opera Kunqu alegraran la tarda. Aproximadament a les 19 h s'acabarà tota la programació, amb una dansa de totes les tradicions xineses 'Una familia armoniosa' i una dansa del drac.

Paral·lelament, de 10 a 20 h hi haurà una autèntica cuina street food xinesa a les parades de la Fira Gastronòmica i Cultural, amb diversos tallers culturals. El restaurant Osofamia tindrà pollastre fregit. De postres, el Tasmango oferirà Bubble tea i gofres. el Bar Restaurante Feliz faran pa de pessic, boles de sèsam i tartes de Colocasia. Si voleu pastissos, batuts o brioixeria, podeu anar a la panaderia Youcha, i a la parada de Xianhui hi trobareu crepes xineses Jianbin. L'Associació Cultural Popular Xinesa i l'Asociación de Artistas Huaxing tindran unes parades de tallers culturals, com per exemple de cal·ligrafia xinesa.

Com que l'Any Nou Xinès s'allarguen durant 15 dies i cada dia té un significat diferent, el programa de l'Any Nou Xinès a Barcelona també s'allarga del 28 de gener al 15 de febrer. Ho faran amb diverses activitats paral·leles, com per exemple, la conferència 'Les claus del teatre tradicional xinès' (8 febrer) o una classe gratuïta d'introducció al xinès (31 de gener).

Escrit per
Eugènia Güell

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà