Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bacanal 121: Festivus

  • Què fer
  1. Bacanal 121
    Foto: Van Van Food Bacanal 121
  2. Bacanal
    Foto: Van Van FoodBacanal
Publicitat

Time Out diu

La majoria de gent que organitza festivals de menjar i beure només ho fan pensant en termes gastronòmics –en el millor dels casos– o directament com a una acumulació sense massa sentit de mam i teca on la gent acudeix a fotre's fins al cul (parlant en plata). No és el cas de la festa Bacanal 121 del col·lectiu Van Van Food, que es celebra un cop al mes, sempre amb un tema diferent i que remet a les connexions culturals i antropològiques que hi ha rere l'acte de menjar i beure. 

Van Van defineixen la festa com un “ritual hedonista on es menja, es beu i es balla”. En aquestes dates tan assenyalades, i abans no comenci l'apocalipsi de deglució burgesa i obscena que ja ens frega el coll, celebren el Festivus: una festa laica, inclusiva i paròdica que va ser creada com a alternativa a les pressions i el consumisme desmesurat de Nadal (spoiler: imaginada originalment per l’autor Daniel O’Keefe, el Festivus va entrar en la cultura pop gràcies a un episodi de 'Seinfeld'). 

Molt bé la coartada intel·lectual, direu, però aquí s'hi beu i s'hi jala? Doncs sí, molt i bé, però sense complicacions. Aquí la cosa va de beure birra, vi i menjar pizza, un ritual hedonista senzill, greixós i tendre, com a contrapartida a les cada vegada més ximples sofisticacions gastro que embruten el que fou una austera festivitat judeocristiana: ni torrons de chupa-chups ni galets farcits de tofu eco, gràcies a Déu. Or, encens i birra!

Els preus de menjar i beure són força populars (birra-vi tres euros, pizza 10) però l'entrada –a 3 €– existeix perquè a més de conquerir-vos panxa de manera directa, us han preparat entreteniments intel·lectuals que potser us faran petar el cervell després de mitja vida mirant l'insta i el futbol. Vegeu què us espera:  

Bacanal Zine Fest, una fira de còmic, il·lustració i autoedició gràfica i musical. Bingo Starr: un bingo on els números seran cantats amb referències de la cultura popular, els assassins en sèrie, psicopaties sexuals i altres formes d’erudició 'outsider' a càrrec de l'escriptor i podcasté (sí, m'acabo d'inventar el terme) Benja Villegas. Hi haurà cançons desafinades: Maia Jenkinson i Marta Albert (del col·lectiu Me Siento Extraña) ens porten el seu infame i calentó Soft Karaoke. I tot ben regat musicalment pels millors DJs seleccionats per Bacanal. Si Shane McGowan no hagués palmat i visqués a Poblenou, ben segur que alçaria a la seva birra i deixaria anar un rot de satisfacció que retronaria gloriós entre les genives podrides de la pitjor dentadura d'Irlanda.         

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Preu
3 €
Horaris
11 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà