Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Lindy hop

Ballar swing a Barcelona

Les millors festes, trobades i esdeveniments per als amants del lindy hop, swing jazz, balboa i jump'n'jive

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

FRIDAY'S TANDEM STOMP
El segon divendres de cada mes la Casa València de Gràcia posa a l'abast una selecció de música swing amb DJ convidats i professors que guiaran tothom que s'hi acosti per iniciar-los en aquest ball. 'Begginers' i iniciats gaudiran de bona música i de totes les variacions que el pas 'tandem' té.
De 22.30 a 23.15 h classe de tandem. De 23.15 a 2 h ball social amb DJ
4 € (club BALLASWING i associacions de fora de BCN). 5 € general

BALLA SWING A GRÀCIA
El darrer diumenge de cada mes haureu de canviar el vermut per un ball a la plaça de la Virreina, ja que l'associació Ballaswing trau al carrer els seus DJ amb l'objectiu de convertir aquesta plaça en una 'block-long' que convida a ballar tothom.
De 12 a 14.30 h

Gratuït


RAVE ON

Cada dimecres a la nit a l'Underground, el professor Jordi Cash us explica els secrets per dominar el 'jive'. Recomanable tant per a aquells que vulguin començar a ballar com per a aquells que ja en saben i volen lluir-se.
21.30-22.30 h

5 € amb consumició


LINDY AL PARC
El primer i el tercer diumenge de cada mes la gent del BCNSWING es reuneix a la Glorieta del Parc de la Ciutadella per ballar a ritme de swing i incitar tots els 'domingueros' que estiguin per allà a provar-lo.
Oct-abr de 12-14.30 h/maig-set 18-20.30 h

Gratuït

DIOMENGE SWING
Seven Dance, XaviSwing i SwingManiacs organitzen una festassa cada diumenge al Dio Club (Perill, 10). Dues sales en què podreu gaudir de la música swing amb classes obertes a mans de l'Ariadna Beltran i en Xavier Recuenco.
De 18 a 19 h: 5 € Swing Maniacs /6 € Entrada General
De 19 a 22 h: 6 € Swing Maniacs /7 € Entrada General

MATINS DE SWING AL MNAC
Taller de Músics munten una activitat dedicada als amants del lindy hop, el balboa, el xarleston, el boogie-woogie, el jump'n'jive, el West Coast swing i el shag. El 21 de desembre a la sala oval del MNAC s'organitza un concert de swing amb música en directe amb espai per ballar amb els Doc Scanlons Hot 4 featuring Marc Martin i la jove Big Band del Taller de Músics.
12 h
Gratuït

SWING JAM DE DIMARTS
Atrevits, experts, novells, tots són benvinguts al Swing Maniacs (Església, 4). Tots els dimarts teniu l'oportunitat de submergir-vos en els ritmes més vibrants del swing guiats pels professors de l'escola.
De 20 a 22 h
 
4 € Entrada general. Diferents descomptes per als alumnes de Swing Maniacs i altres escoles

SWING JAM DE DIVENDRES
La Swing Jam de dimarts es trasllada també als divendres, en una sessió en què els professors del Swing Maniacs es posen a l'abast de tothom que vulgui provar o millorar el seu estil de ball. Oberta a alumnes i convidats.
De 22.30 a 1.30 h
4 € Entrada general. Diferents descomptes per als alumnes de Swing Maniacs i altres escoles

També t'agradarà

Jazz i vi: matrimoni perfecte
 • Música
 • Jazz

El Monvínic és, segurament, la seu més inusual del Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Aquest centre divulgador de la cultura del vi acull, des de fa quatre edicions, algunes de les propostes més originals i exclusives de la programació del festival: les Monvínic Experience i les Downbeat Blindfold Test.Experiències úniquesLes Monvínic Experience proposen un exquisit maridatge entre vi i jazz, en què un dels músics del cartell del festival interpreta improvisacions inspirades per una selecció de caldos triada pels sommeliers del Monvínic, mentre els assistents les degusten, simultàniament i una per una. Les possibilitats que ofereix aquest joc són múltiples: tastar el vi primer i veure si allò que ens suggereix ho evoca o no la música que sentirem, o escoltar primer i comprovar si el tast sorprèn.Després de comptar en anteriors anys amb el guitarrista nord-americà Kurt Rosenwinkel, amb el pianista cubà establert a Barcelona Omar Sosa i amb el trompetista italià Paolo Fresu, en la 45a edició del festival el Monvínic va comptar com a convidat especial amb el saxofonista nord-americà, compositor i 'band leader' Ravi Coltrane, fill de John Coltrane i un dels representants actuals del post bop. Coltrane va tastar els vins prèviament per preparar les improvisacions, i després va tornar a degustar-los mentre oferia els seus maridatges al públic.El músic va posar els seus saxos tenor i soprano al servei de dos caves, l'Uvae 2008 (Xarel·lo, Chardonnay), un Brut Natu

Locals de jazz en directe
 • Restaurants

Barcelona s'ha convertit en capital del jazz gràcies als seus músics, el festival internacional i molts locals que aposten pel gènere. Descobriu l'univers del jazz a la ciutat amb aquesta selecció de bars, cafès i clubs on el podreu gaudir en directe! Festival de Jazz Tota la programació de la 45 edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona Banker's Bar Un espai magnífic en embolcall i en contingut –potser els millors còctels de Barcelona dins una caixa forta de disseny decorada amb caixes fortes– no es podia limitar a programar jazz a seques. Després de l’èxit de les nits de Gin & Jazz, el Banker’s Bar de l’Hotel Mandarin s’obre a més estils, sempre amb base jazzística. Cada dimecres, de 23 a 24 h, les Gin & Live Sessions ofereixen fusions sucoses. Cafè Salambó Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el Salambó es mereix una visita per nombrosos atractius: l'ambientació d'un local dominat per la fusta, que emana un estil de cafeteria de barri, amb dos billars i una parròquia moderna atreta per l'oferta gastronòmica i la proximitat del Verdi Park. En aquest context podreu gaudir d'un cafè que connecta amb una tradició molt nostrada: la dels cigalons. La carta de combinats és tan contundent com el Roma –grappa i nata–, el Mèxic –tequila, nata i bitxo– o el Bombó –amb llet condensada, xocolata i Cointreau. . Little Italy Ara que Barcelona ha quedat orfe del Bel·Luna Jazz, el Little Italy és l’únic restaurant de la ciutat compromè

Publicitat
Jazz al Poble-sec profund
 • Clubs

Café Mandacarú, menjar i activisme cultural El Poble-sec és una zona gastrolúdica de primer ordre, en ràpida expansió de caràcter horitzontal. I dic horitzontal perquè els grans eixos que vertebren la seva oferta són carrers com  ara Blai o Elkano: d’edificacions baixes, on la moguda transcorre en barres horitzontals, on la gent menja barquetes –menjar horitzontal!– ben junteta. I on tot seguit canvia d’espai per anar a fer el mateix al bar de la cantonada. Això és fantàstic, però en el barri també s’agraeixen espais verticals, amb profunditat, on poder estar-s’hi sense presses ni colzes. A aquesta categoria correspon el Café Mandacarú, un restaurant de vocació nocturna i d’exquisit activisme cultural. No és estrany: encara que s’hagi fet una reforma de l’espai bastant profunda, qui hagi sopat en la seva anterior encarnació, l’excel·lent tailandès Tivoli’s Bistrot, veurà que s’hi respira la mateixa tranquil·litat. La propietat del Mandacarú, directament vinculada al món de la música i el disseny, prefereix no dir el seu nom: “No som ningú i això és un projecte paral·lel a les nostres feines, encara està en desenvolupament”, argumenten. Jazz i cuina vegetarianaEs neguen a definir-se com a restaurant amb música en viu, com el tristament desaparegut Bel·luna: “Això et redueix molt el ventall d’activitats. Si et defineixes així, sembla que condemnis la teva programació a ser un fil musical”, expliquen. Les actuacions comencen a quarts de nou del vespre, i disten molt de ser un ac

Jazz al Jamboree
 • Música
 • Jazz

El clàssic del jazz barceloní renova la seva oferta amb ball, teatre, literatura i cinema Petit moviment sísmic, o canvi de tonalitat, si voleu dir-ho així, en l'escena del jazz barceloní: la sala Jamboree renova la seva oferta mitjançant un canvi de programació. I de programador. El director artístic de la nova etapa del pulmó negre de la placa Reial és el periodista especialitzat en jazz Pere Pons. La intenció de Pons és que Jamboree sigui "una casa d'acollida per a tots els creadors amb propostes de qualitat". La gran novetat és que Jamboree eixampla la seva oferta al teatre, la literatura i la dansa, "sempre que el jazz sigui el seu comú denominador". Per trencar la inèrcia Abans de començar a desgranar les ofertes del soterrani musical, Pons vol deixar ben clar que el seu càrrec de nou programador no significa que Mas i Mas, la promotora propietària de la sala, estigui descontenta amb la feina dels seus predecessors, Judith Llimós i Pierre Bechet. "Senzillament els Mas consideraven que hi havia una inèrcia en la programació de la sala, i volien fer un canvi", aclareix. Quan li van proposar conduir el rumb del submarí jazzer, va rebre carta blanca i "l'encàrrec d'anar fins al moll de l'os en lloc de fer modificacions". Això s'ha traduït en una sessió de cinema mensual dedicada al jazz, un fet molt coherent "perquè jazz i cinema han anat sempre de la mà des del principi". Podrà ser un fil

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat