BCNegra 2014: El que és fals i el que és autèntic en el món de l’art

Què fer, Tertúlies i lectures Gratis

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

El 2013 sortia a la llum una història que semblava pròpia d’una novel·la: en un pis de la ciutat alemanya de Munic havien aparegut prop de 1.500 obres d’art suposadament desaparegudes durant el nazisme. Però, es pot assegurar que aquestes obres eren originals? I si algú va falsificar les obres que els jerarques nazis consideraven autèntiques? I encara més: algú pot garantir que totes les obres que van tornar al Museo del Prado de Madrid són les mateixes que en van sortir en ser evacuades durant la Guerra Civil? Hi ha algú que ho dubta… Després d’aquesta taula rodona, segur que ens mirarem d’una altra manera les obres que pengen de museus com el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Participants: Gauke Andriesse, escriptor holandès i expert en el món de l’art; Joan Cifuentes, de l’àrea de Patrimoni Històric del cos de Mossos d’Esquadra; Albert Estrada-Rius, conservador del Gabinet Numismàtic de Catalunya; Jorge Iglesias Manzano, escriptor i llicenciat en dret.

Detalls

També t'agradarà