Si us ve de gust apaivagar la vostra gana literària mentre ompliu la panxa amb bona teca, heu d’apuntar-vos als Berenars Literaris, unes sucoses trobades per acostar i divulgar la història i la literatura compartint un bon berenar, que pot ser dolç o salat, mentre converseu amb els autors d’alguns dels llibres més interessants del moment. Aquestes trobades culturals les organitzen la llibreria Bestiari i Cerveses Moritz. Pareu atenció a les novetats literàries que es presentaran a El 300 del Born, a l’interior d’El Born Centre de Cultura i Memòria, al llarg del mes de novembre.
El primer berenar de tardor serà el dimecres 9 amb l’antropòleg Gustau Nerín, que parlarà sobre l’activitat dels negrers espanyols a la costa africana durant el segle XIX. La majoria procedien de riques famílies de mercaders o de capitans de vaixell, però també n’hi havia que eren mariners abandonats pels seus patrons a la costa africana, o fins i tot algun que compaginava el tràfic d’esclaus amb la pirateria. El seu llibre Traficants d’ànimes documenta una realitat incòmoda sense la qual no s’entén ni la història de l’Àfrica ni la nostra.
El segon berenar serà amb Jaume Fàbrega i el seu manual La cuina medieval i renaixentista. Moros, jueus i cristians, el dimecres 23 de novembre. L’historiador i gastrònom, que ha estudiat la cuina del 1714 i la modernista, ens aproparà les receptes de l’edat d’or de la cuina catalana. Són receptes amb aportacions occitanes, jueves, àrabs i berbers, que són l’origen i la base del que cuinem avui dia. El millor és que aquest ampli receptari les explica pas a pas i se n’adapten els ingredients amb variants i alternatives. Fusioneu la cuina d’ahir i d’avui i feu les vostres pròpies versions. Bon profit.
Berenars literaris de novembre
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Preu
- 7 euros
- Horaris
- 19 h
Discover Time Out original video