Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Encarar la imatge. Chantale Akerman

  • Què fer, Exposicions
  • Virreina Centre de la Imatge, El Raval
Fondation Chantal Akerman and Marian Goodman Gallery © Fondation Chantal Akerman
Fondation Chantal Akerman and Marian Goodman Gallery © Fondation Chantal Akerman
Publicitat

Time Out diu

La directora de cinema Chantal Akerman va descobrir les possibilitats de treballar amb instal·lacions després de fer la seva primera obra d'aquestes característiques, amb el material de la seva primera pel·lícula 'd'Est' el 1994. Amb aquest procés, la dimensió del muntatge de la pel·lícula es veia de cop ampliada amb una dimensió espacial on jugar amb la contraposició de plans, diversos monitors, interaccions i ressonàncies.

Juntament amb Claire Atherton han fet unes 20 instal·lacions inspirades a partir de pel·lícules ja existents i d'altres que han generat nous rodatges o noves investigacions, amb les que s'alliberen de la linealitat del relat i treballen amb la fragmentació, la repetició, l'oposició i donen un valor especial a aspectes com el ritme, l'espai, la presència o el silenci. 

Aquesta exposició és un reflex d'aquesta feina conjunta: No és temàtica, sinó que proposa un recorregut obert que connecta diverses peces. Convida l'espectador a trobar-se amb elles i a deixar-se impregnar per la seva presència, a explorar l'espai al seu ritme i crear els seus propis camins. L'únic fil conductor és el que cadascú teixeix amb les imatges i els sons. 

Escrit per
Jana Serra

Detalls

Adreça
Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99
El Raval
Barcelona
08001
Contacte
Veure Web
Transport
Liceu (M: L3)
Preu
Gratis

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà