A més de les propietats de reforç del sistema immunològic gràcies a la vitamina C, els cítrics es poden cuinar, i de moltes maneres! Arriba la temporada de mandarines, taronges, llimones... les fruites més esperades de l’hivern. Encara que se’n conreïn a diverses àrees de la Mediterrània i, d’una manera especial, al País Valencià i a les Terres de l’Ebre, segur que molts de vosaltres no sabeu que l’origen no se situa pas a les nostres terres, sinó que som la destinació final d’un llarg viatge que va començar fa moltíssims segles a l’Orient més llunyà.
Si voleu conèixer la veritable història dels cítrics, apunteu-vos a la propera sessió de cuina viatgera, en la qual el biòleg i gastrònom Francesc Murgadas ens explicarà quan i com van arribar els cítrics a casa nostra i de quina manera s’hi van implantar i desenvolupar. I un representant del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna ens posarà al dia de quins són els cítrics que consumim més actualment i quines són les varietats que ens han arribat més recentment. O, fins i tot, les varietats que arribaran en un futur que no trigarà a arribar. Gaudiu del suc, la polpa i la pell barrejada amb vinagretes, amanides... Dels cítrics, com del porc, es pot aprofitar tot.