Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Dart 2021

Dart 2021

Què fer, Activitats de cine Fins al diumenge 12 desembre 2021
A bigger splash
1/2
DARTA bigger splash
Ella i jo
2/2
Jaume Claret MuixartElla i jo

Time Out diu

El festival per conèixer diferents expressions artístiques a través de documentals i activitats

El Festival Dart és el punt de trobada entre el cinema i l’art. Durant més de dues setmanes, ofereix cinema dedicat a l'art, la fotografia, l'arquitectura i el disseny als Cinemes Girona de Barcelona i en línia a la plataforma Filmin. A més, presenta activitats al MACBA de Barcelona i arriba per primera vegada a Madrid en col·laboració amb La Casa Encendida.

Aquest any, Dart presenta 25 títols repartits a les seccions Oficial, Mostra, Especials i Curts, amb 11 estrenes a Espanya, per conèixer expressions artístiques de principis del segle XX i fins a l'actualitat a través de documentals i activitats. 

La programació d'aquesta edició, que recull documentals procedents d'Alemanya, França, Itàlia, Països Baixos, el Regne Unit, Sèrbia, Polònia, Suècia, Finlàndia, Xile, Mèxic, els Estats Units i Espanya, desvela els llenguatges i les pràctiques artístiques de figures claus com Firelei Báez, Renzo Martens, JR, Marinella Senatore i David Wojnarowicz, entre altres.

Per exemple, a la secció de competició Nacional del festival s’hi han presentat documentals com ‘Jaume Plensa, ¿Puedes Oírme?’, de Pedro Ballesteros (2020, Espanya) o ‘Esther Ferrer. Threads of Time’, de Josu Rekalde  (2020, Espanya).  A més, el festival presenta documentals que retraten moments i esdeveniments clau de l'art internacional com ‘Beijing Spring’, la història del grup d'artistes xinesos autodidactes, entre els quals es trobava un jove Ai Weiwei, que van desafiar l'art propagandístic amb una acció al Mur de la Democràcia de Pequín el 1978. 

També s’hi podràn veure curts com ‘Moving Barcelona’, de Jevan Chowdhury (Regne Unit, 2021) o ‘Los Irascibles: por segunda vez’, la història de la protesta de 1950 dels artistes de l'Escola de Nova York. 

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment https://dart-festival.com/
Lloc de la ubicació Diversos Espais
Adreça
Barcelona

Dates i hores

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers