Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Descobriu els Ateneus de Barcelona!
Jardins Ateneu Barcelonès
Jardins Ateneu Barcelonès

Descobriu els Ateneus de Barcelona!

Encara no has trobat el teu ateneu?

Per Mireia Martínez
Advertising

Sabies quan van aparèixer els ateneus populars a Barcelona? Al segle XIX, en el marc de la Revolució Industrial, aquestes associacions van començar a aparèixer com bolets i, a diferència de les creades a Europa, que difonien la cultura entre els seus associats, és a Catalunya on la vocació d’aquestes institucions té la missió de formar les classes menys benestants, ja que aspiraven a alfabetitzar la població.

Ateneu Flor de Maig

Què fer Escoles i universitats Sant Martí

L'Ateneu Flor de Maig compta amb una àmplia oferta de tallers, tant d'iniciació com d'especialització, dividida en tres grups fonamentals.

Advertising

Ateneu Layret

Llocs d'interès Eixample

Associació cultural formada per persones vinculades als barris de l'Esquerra de l'Eixample i Sant Antoni per dinamitzar aquests barris.

Advertising

Ateneu Minerva GLSE

Què fer Tertúlies i lectures El Gòtic

Associació constituïda lliurement per lògies massòniques, que s'han adherit a la seva constitució i als seus reglaments generals.

Advertising

Ateneu Popular Octubre

Què fer El Poblenou

El Casal Independentista del Poblenou pretén ser un punt de trobada per totes les persones del barri cansades de les injustícies que vulguin crear noves formes més emancipadores de viure.

Ateneu Popular de Sants

Què fer Sants

Actualment l'única activitat que es conserva d'aquest ateneu de més de 80 anys és la ràdio Ona de Sants que continua en antena amb numerosos programes i també es pot escoltar per internet.

Advertising

Ateneu Roig

Museus i institucions Vila de Gràcia

L’Associació Cultural Roig vol contribuir a recuperar el lligam del món de la cultura i els moviments socials amb el moviment obrer i les seves lluites i a generar una renovada cultura de classe.

Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Best selling Time Out Offers
        Advertising