Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Indrone Park
    © Marc AndreuIndrone Park
  2. Indrone Park
    © Marc AndreuIndrone Park
  3. Indrone Park
    © Marc AndreuIndrone Park

Aprendre a fer volar un dron a Barcelona

Indrone Park Barcelona és sinònim d’oci, curses, competició i diversió

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Zzzzzzz. No, no és algú dormint. És el soroll que fa un dron quan vola al nostre voltant. Segur que algun cop n’heu sentit algun, heu aixecat el cap i heu vist una mena d’aranya amb hèlixs movent-se pel cel. Saludeu perquè el més probable és que porti una càmera i us estigui filmant! Si veure drons per tot arreu us ha fet entrar el cuquet i us moriu de ganes de saber què significa dirigir-ne un... esteu de sort! A Barcelona podeu deixar-vos caure per Indrone Park (Av. Pau Casals, 98. L’Hospitalet de Llobregat) i viure una tarda d’immersió total en el món dronaire. Agafeu el comandament, poseu-vos les ulleres i... a volar!

'Em vaig introduir en el món dels drons perquè treballo en el món audiovisual i em vaig comprar un dron per filmació. Veia drons per tot arreu però també era conscient que la normativa limita molt a l’hora de fer-los volar. Em preguntava, on els vola la gent? D’aquí va néixer la idea de crear un recinte indoor on la gent pogués pilotar el dron tot l’any'. Ho explica en Javier Mendoza, responsable d’Indrone Park Barcelona i un dels socis que es va llençar a l’aventura d’aixecar un espai indoor on l’oci i els drons són protagonistes.

Entrem a Indrone Park

De la tercera persona al FPV
© Marc Andreu

De la tercera persona al FPV

Amb dues pistes, pantalles, una zona amb simuladors, un taller... l’objectiu és que qualsevol persona que ho vulgui pugui viure l’experiència de pilotar un dron de competició en primera persona i que el procés d’arribar a fer-ho sigui el més amable possible. 'M’he trobat amb gent que ha tingut una mala primera experiència perquè n’ha comprat un, li han dit que era molt fàcil i quan ho ha provat pel seu compte no se n’ha ensortit. La idea és construir i oferir drons i espais adequats per tots els nivells perquè el pas i la progressió sigui el més natural possible i la gent s’hi enganxi. El pas de pilotar un dron normal a un de competició no ha de ser tan difícil, tan gran', diu Mendoza.

Per entendre el que diu és important conèixer dos conceptes: la conducció en tercera persona i el FPV (first person view): manegar un dron es pot fer de dues maneres, sense perdre’l de vista o en primera persona. Aquesta última és possible gràcies a unes ulleres i una càmera. Connectades entre elles us faran sentir com si estiguéssiu volant a sobre del mateix dron: veureu allò que veu ell. 'És adrenalina en estat pur'. Ho és, paraula. La sensació de velocitat és d’escàndol. 'Alguns es maregen al principi però després t’hi acostumes', riu Mendoza.

Pas a pas
© Marc Andreu

Pas a pas

A Indrone Park la majoria s’hi acosten per gaudir de la '"Drone experience"': una immersió d’un mínim de 30 minuts on es passa de no saber ni encendre un dron a pilotar a la pista de competició amb ulleres FPV. Es comença amb un tipus de dron que és com una joguina, difícil que es trenqui, ideal pels que comencen. El més difícil? Ser delicats. I no donar-li gas a fons. 10 minuts després canviem de dron i ens posem les ulleres: estem volant, som dins el dron i ens veiem a nosaltres mateixes. L’avantatge amb aquest és que l’alçada està estabilitzada així que ens sentim més segures. Va, passem a la pista de 1.200m2: és un circuit tancat, amb obstacles, llums, fletxes, columnes, palets de fusta... Seiem a unes cadires que semblen sortides d’una nau especial i ens posem les ulleres. En Javier ens ajuda a aixecar-lo i un cop a dalt posem sisena i comencem a moure’l. "Has d’intentar que el dron no et controli a tu", ens diu Mendoza. Avui volem soles però aquesta pista és també escenari de curses i lluites de drons. "Organitzem festes d’aniversari o activitats de team building per empreses. Tenim molts pares i nens que vénen junts a provar-ho: normalment, el pare porta el nen com a excusa! Els que estan acostumats a jugar amb videojocs li agafen el truc bastant ràpid. I molts, també, han provat el dron a nivell audiovisual o professional i la curiositat els porta a l’oci. Els drons de filmació van gairebé amb un botó. Amb els de competició poden córrer, fer piruetes: flicks, rolls, loops...". A més, entre pista i pista, compten amb unes taules que habitualment acullen tallers on aprendre a construir el teu propi dron. "Això és com amb els cotxes. Els que s’enganxen, acaben tunejant-se també el dron".

Fa anys, quan estàvem avorrits de tardes de cafè o cine a Barcelona, fèiem un diumenge de bowling, karts o rafting. Ara, la velocitat i l’adrenalina dels drons se suma a l’oferta d’oci i ens convida a que els fem volar, de moment, en un circuit indoor. Ens diuen que alguns dels millors pilots del món de dron de competició tenen 12 anys. El futur és seu.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat