Wakatt de Faso Danse Theatre
Foto: Sophie GarciaWakatt de Faso Danse Theatre

El Grec 2021 ens toca més a prop que mai!

Del 27 de juny al 31 de juliol, el Festival d'Estiu de Barcelona torna amb una edició que crida optimisme cultural: un centenar de propostes, quaranta espais de la ciutat, reprogramacions del 2020 i Àfrica com a protagonista

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Diuen que després de la tempesta sempre arriba la calma... però en aquest cas no serà pas així: ens espera un no parar gràcies a un viatge cap a Àfrica que tindrà molt present el talent local!
I és que després d’una edició complicada el 2020, el Grec torna enguany per fer de l’estiu una explosió de llum i optimisme amb una edició més llarga i una programació que farà vibrar tot Barcelona. Mantenint, com sempre, la centralitat al Grec de Montjuïc, aquest any veurem créixer l’oferta del festival per diversos espais de la ciutat, fins a quaranta i amb racons on la cultura tornarà a bullir amb força com L'Auditori o BARTS, a l'ombra de Montjuïc.
I ho farà amb prop d’un centenar de propostes del 27 de juny al 31 de juliol, dintre de les quals també trobarem reprogramacions del 2020 a partir del 10 de juny: aquells espectacles que no vam poder gaudir l'estiu passat seran l'alegria dels nostres dies d'oci i de bon temps enguany.
Continueu llegint perquè us expliquem més detalls d'una edició convertida en una aposta per donar visibilitat al talent local amb una especial atenció a aquelles produccions fetes per dones.
I per anar fent boca, aquí us deixem amb dos audiovisuals que començaran a fer entrar en harmonia amb aquesta nova edició: el del festival i el de la seva programació.

L'Àfrica d'aquí

Si les arts d'aquest continent ja havien estat presents al festival en petits i grans dosis en edicions anteriors, aquesta edició toca encara més a prop i fixa la seva atenció a l’Àfrica barcelonina i el talent tant dels africans que viuen a Catalunya com dels afrodescendents. Un clar exemple és l’espectacle inaugural: l’adaptació teatral de la novel·la 'Carrer Robadors' de Mathias Enard. Dirigida per Julio Manrique i protagonitzada per actors joves amb arrels africanes, ens viatjarà de les primaveres àrabs a la Barcelona del 15M. Una obra que ínaugurarà una edició de la qual n'és una perfecta síntesi: parlar del continent des de la seva pròpia mirada a partir del talent local.
Tot i la situació, és una sort poder dir que també comptarem amb presència internacional
amb noms com Peter Brook, Brett Bailey, Fatoumata Diawara, Serge Aimé Coulibaly, Jan lawers i Rimini Protokoll: propostes que tant ens arriben del continent africà com han estat cuites als escenaris europeus.
I, per si fos poc, el vincle que s’establirà entre Àfrica i la ciutat, també hi podrem veure projectes internacionals inspirats i creats a Barcelona i que dialoguen amb el talent d’aquí com Afropolis de Qudus Onikeku, jove creador de Lagos que treballarà amb artistes locals.

Aposta barcelonina

Després de la precarietat que han viscut les sales i els artistes el 2020, el Grec d’enguany ha nascut amb ganes de donar suport a noms i espais de la ciutat més enllà de Montjuïc, així com visibilitzar, a través d'una política de coproduccions, les creacions d'artistes i companyies d'aquí com, per exemple Sixto Paz, Les Impuxibles, Indi Gest, el circ de l’Ateneu de 9 Barris, Zum-Xum teatre, LAminimAL, La Peleona o la inconfusibles  Rhum & Cia. Així com també comptarem amb directors d'una trajectòria que acumula minuts i minuts d'aplaudiments com Josep Maria Mestres, Jordi Prat i Coll, Roberto Romei o José Corbacho.
I molta música que no havíem tingut mai abans sobre l'elegant i màgic Teatre Grec: Sopa de Cabra, que enguany celebra els 30 anys de 'Ben endins', Love of Lesbian, que presentarà el seu últim disc, i Rodrigo Cuevas, que, com sempre, posarà el públic a cantar i aplaudir amb la seva energia inacabable.

Un Grec amb veu de dona

Dintre de la gran aposta barcelonina que serà l'edició d'enguany, destaca, especialment, la visibilitat i suport a les dones creadores de tots els àmbits i ja siguin dramatúrgues com directores o músiques.
Ens emocionaran amb silencis, moviments i mirades noms com Angelica Liddell, María Pagés, Buika, Sílvia Ferrando, Queralt Riera, Virgínia Sánchez, Silvia Batet, Pepa Plana, Aïda Colmenero Dïaz, Ada Vilaró, Marta Galán, Juana Dolores o Sol Picó.
Ens enlairaran en un núvol sonor Tanit Plana, Alba Pujol i Marina Herlop dins del cicle dones creadores de L'Auditori.
I ens delectaran amb les seves veus The Sey Sisters, Tarta Relena i Lídia Pujol als concerts de Veus a BARTS.
Una edició 2021 amb voluntat d'estar molt a prop!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat