Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Wakatt de Faso Danse Theatre
Foto: Sophie GarciaWakatt de Faso Danse Theatre

El Grec 2021 ens toca més a prop que mai!

Del 27 de juny al 31 de juliol, el Festival d'Estiu de Barcelona torna amb una edició que crida optimisme cultural: un centenar de propostes, quaranta espais de la ciutat, reprogramacions del 2020 i Àfrica com a protagonista

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Diuen que després de la tempesta sempre arriba la calma... però en aquest cas no serà pas així: ens espera un no parar gràcies a un viatge cap a Àfrica que tindrà molt present el talent local!
I és que després d’una edició complicada el 2020, el Grec torna enguany per fer de l’estiu una explosió de llum i optimisme amb una edició més llarga i una programació que farà vibrar tot Barcelona. Mantenint, com sempre, la centralitat al Grec de Montjuïc, aquest any veurem créixer l’oferta del festival per diversos espais de la ciutat, fins a quaranta i amb racons on la cultura tornarà a bullir amb força com L'Auditori o BARTS, a l'ombra de Montjuïc.
I ho farà amb prop d’un centenar de propostes del 27 de juny al 31 de juliol, dintre de les quals també trobarem reprogramacions del 2020 a partir del 10 de juny: aquells espectacles que no vam poder gaudir l'estiu passat seran l'alegria dels nostres dies d'oci i de bon temps enguany.
Continueu llegint perquè us expliquem més detalls d'una edició convertida en una aposta per donar visibilitat al talent local amb una especial atenció a aquelles produccions fetes per dones.
I per anar fent boca, aquí us deixem amb dos audiovisuals que començaran a fer entrar en harmonia amb aquesta nova edició: el del festival i el de la seva programació.

L'Àfrica d'aquí
Foto: Aida Muluneh

L'Àfrica d'aquí

Si les arts d'aquest continent ja havien estat presents al festival en petits i grans dosis en edicions anteriors, aquesta edició toca encara més a prop i fixa la seva atenció a l’Àfrica barcelonina i el talent tant dels africans que viuen a Catalunya com dels afrodescendents. Un clar exemple és l’espectacle inaugural: l’adaptació teatral de la novel·la 'Carrer Robadors' de Mathias Enard. Dirigida per Julio Manrique i protagonitzada per actors joves amb arrels africanes, ens viatjarà de les primaveres àrabs a la Barcelona del 15M. Una obra que ínaugurarà una edició de la qual n'és una perfecta síntesi: parlar del continent des de la seva pròpia mirada a partir del talent local.
Tot i la situació, és una sort poder dir que també comptarem amb presència internacional
amb noms com Peter Brook, Brett Bailey, Fatoumata Diawara, Serge Aimé Coulibaly, Jan lawers i Rimini Protokoll: propostes que tant ens arriben del continent africà com han estat cuites als escenaris europeus.
I, per si fos poc, el vincle que s’establirà entre Àfrica i la ciutat, també hi podrem veure projectes internacionals inspirats i creats a Barcelona i que dialoguen amb el talent d’aquí com Afropolis de Qudus Onikeku, jove creador de Lagos que treballarà amb artistes locals.

Aposta barcelonina
Foto: Martí E. Baranguer

Aposta barcelonina

Després de la precarietat que han viscut les sales i els artistes el 2020, el Grec d’enguany ha nascut amb ganes de donar suport a noms i espais de la ciutat més enllà de Montjuïc, així com visibilitzar, a través d'una política de coproduccions, les creacions d'artistes i companyies d'aquí com, per exemple Sixto Paz, Les Impuxibles, Indi Gest, el circ de l’Ateneu de 9 Barris, Zum-Xum teatre, LAminimAL, La Peleona o la inconfusibles  Rhum & Cia. Així com també comptarem amb directors d'una trajectòria que acumula minuts i minuts d'aplaudiments com Josep Maria Mestres, Jordi Prat i Coll, Roberto Romei o José Corbacho.
I molta música que no havíem tingut mai abans sobre l'elegant i màgic Teatre Grec: Sopa de Cabra, que enguany celebra els 30 anys de 'Ben endins', Love of Lesbian, que presentarà el seu últim disc, i Rodrigo Cuevas, que, com sempre, posarà el públic a cantar i aplaudir amb la seva energia inacabable.

Un Grec amb veu de dona
Foto: Silvia Poch

Un Grec amb veu de dona

Dintre de la gran aposta barcelonina que serà l'edició d'enguany, destaca, especialment, la visibilitat i suport a les dones creadores de tots els àmbits i ja siguin dramatúrgues com directores o músiques.
Ens emocionaran amb silencis, moviments i mirades noms com Angelica Liddell, María Pagés, Buika, Sílvia Ferrando, Queralt Riera, Virgínia Sánchez, Silvia Batet, Pepa Plana, Aïda Colmenero Dïaz, Ada Vilaró, Marta Galán, Juana Dolores o Sol Picó.
Ens enlairaran en un núvol sonor Tanit Plana, Alba Pujol i Marina Herlop dins del cicle dones creadores de L'Auditori.
I ens delectaran amb les seves veus The Sey Sisters, Tarta Relena i Lídia Pujol als concerts de Veus a BARTS.
Una edició 2021 amb voluntat d'estar molt a prop!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat