Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
llibres

Els escriptors recomanen llibres

Autors encadenats: vuit escriptors recomanen l’obra d’un col·lega

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat
Marc Pastor, ‘Farishta’

Marc Pastor, ‘Farishta’

Dins la cultura pop catalana, Marc Pastor és un oracle, i tot ho sap. Per això, i perquè la seva 'Farisht' ja va per la quarta edició, hem decidit col·locar-lo a la casella de sortida. El joc requereix risc, i què millor que un malson distòpic ambientat als confins del món per començar aquesta aventura encadenada. De la mecànica de l’atzar, Marc Pastor en sap un niu, i ho ha demostrat amb escreix. Nosaltres li demanem que ens recomani un escriptor per a aquest Sant Jordi, i la primera tirada ens porta cap a en Martín Piñol.
Amsterdam. 472 pàg. 20,90 €.

Martín Piñol, ‘Sentinels’

Martín Piñol, ‘Sentinels’

Martín Piñol va guanyar el darrer premi Joaquim Ruyra de literatura juvenil amb una novel·la carregada d’electricitat. Com diu Marc Pastor, “afronta un tema poc tocat en la literatura catalana: el dels superherois. I ho fa des del sentit de l’humor”. L’acció se situa al bill mig del plató d’un reality show per a criatures amb superpoders. “Recomanadíssima sobretot per a lectors joves amb ganes d’enganxar-se a una història sense fre”, rebla Pastor. Fet, doncs. Ara trucarem a Martín Piñol perquè continuï la cadena.
La Galera. 288 pàg. 16,50 €.

Publicitat
Cels Piñol, ‘Hatari force’

Cels Piñol, ‘Hatari force’

Del culte als titans hipermusculats de Stan Lee, passem al pastitx pulp més llampant. Martín Piñol ens recomana ua novel·la de Cels Piñol –“No som família, deixem-ho ben clar”, insisteix–, titulat 'Hatari force'. “Combina a la perfecció l’estil Lovecraft amb l’univers Fanhunter i el ritme modern de les millors sèries de ciència-ficció”, explica, entusiasta. En aquesta obra deliciosa, Cels Piñol rescata un clàssic de la literatura de terror còsmic, En las montañas de la locura. Glaç, dimonis i màgia negra.
Panini Comics. 256 pàg. 19,95 €.

Salvador Macip, ‘Doble mortal’

Salvador Macip, ‘Doble mortal’

Ja ho sabíem, que si la cadena començava amb Marc Pastor acabaríem bregant amb un friquisme esbojarrat. Cels Piñol és el quart escriptor amb qui parlem, i ell ens proposa que llegim l’obra de Salvador Macip. “El vaig conèixer primer com a divulgador científic, i em va agradar molt –diu Cels Piñol–. Després em vaig trobar un escriptor de literatura fantàstica addictiva i sense complexes”. Aquest any, Macip ha publicat 'Herba negr'a, escrit a quatre mans amb Ricard Ruiz Garzón, i 'Doble morta'l, amb Elisenda Roca. Tots dos magnífics.
Fanbooks. 176 pàg. 13,95 €.

Publicitat
Tina Vallès, ‘La memòria de l’arbre’

Tina Vallès, ‘La memòria de l’arbre’

Que no s’aturi la roda. Anem a picar la porta de Salvador Macip, perquè ell també ens recomani un llibre. Trenca amb la tònica del fantaterror que portàvem, i a més tria un llibre escrit per una dona: 'La memòria de l’arbre', de Tina Vallès. “Té la dosi exacta de tendresa, drama i poesia perquè la barreja surti rodona sense caure en excessos”, diu Macip. És la història d’un avi malalt, narrada des dels ulls del seu net, i va guanyar la segona edició del premi Anagrama de llibres en català. Sortim del camp de naps, i parlem amb l’autora.
Anagrama. 220 pàg. 16,90 €.

Marta Orriols, ‘Anatomia de les distàncies curtes’

Marta Orriols, ‘Anatomia de les distàncies curtes’

Tina Vallès ens convida a descobrir 'Anatomia de les distàncies curtes', el primer llibre de la barcelonina Marta Orriols. “Tothom hauria de debutar amb la seva maduresa narrativa i estilística”, diu Vallès. Es tracta d’un recull de contes, replet de personatges que llisquen d’una línia a l’altra, com un llampec. Tina Vallès en destaca l’espectacular domini del temps i les tensions de cadascun d’aquests relats. No hi ha volta de full: llegim Orriols, i li demanem audiència.
Periscopi. 180 pàg. 17 €.

Publicitat
Silvana Vogt, ‘La mecànica de l’aigua’

Silvana Vogt, ‘La mecànica de l’aigua’

De la mà de Marta Orriols, descobrim un altre debut: 'La mecànica de l’aigua', de Silvana Vogt. “És una novel·la intensa i valenta, narrada amb una veu prometedora que és aire fresc dins l’escenari literari”, diu. L’autora ve de l’Argentina, però escriu en català. En aquest relat d’inspiració autobiogràfica ens parla d’una noia que ha abandonat el seu país natal i s’instal·la a Barcelona, amb el seu gos. “Uneix dues històries, una d’exili i l’altra de buit existencial”, ens il·lumina Orriols, donant-nos la clau per arribar a l’última casella.
Edicions1984. 188 pàg. 17 €.

Elisabet Riera, ‘Llum’

Elisabet Riera, ‘Llum’

Final de trajecte. Silvana Vogt ha de triar l’últim títol de la cadena, i escull un altre llibre sobre retorns i fugides: és 'Llum', d’Elisabet Riera. Dotada d’una prosa tel·lúrica i borrascosa, tracta d’una dona que en ple hivern torna al poble on va néixer, per enterrar el pare. Tota sola, entra en una casa de pedra que és fosca com la nit. Vogt ens el presenta així: “És un llibre sobre l’amor i les renúncies. Sobre assumir la diferència. Dolor i literatura”. És Sant Jordi, sí, però l’atzar ens ha portat de cap a la primera gebrada.
L’Altra Editorial. 230 pàg. 18 €.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat