Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Eres como eres

Eres como eres

Melania G. Mazzucco

Escrit per
Anna Carreras
Publicitat

  • 5 de 5 estrelles

Eres como eres
Melania Mazzucco
Trad. Xavier González Rovira.
Anagrama. 228 pàg. 17,90 €.

L’amor no és cap delicte. 'Sei come sei' és una novel·la rica en missatge, profunda en reflexió social i divina en descripció artística. Melania G. Mazzucco (Roma, 1966) tracta, amb un estil elegant i dur, el tema actual de la pluralitat de tipologies familiars: una filla, dos pares, una família normal. L’Eva Gagliardi té 11 anys, no plora mai, parla com un llibre imprès i ja sap què és el dolor: ha patit 'bullying' a l’escola i ha perdut un dels dos pares. De petita, va ser adoptada per Giose Autunno (estrella del rock dels 80, impuntual i lliure però tothora pendent de la nena) i Christian Gagliardi (filòleg expert en cultura antiga, escriptor, un home seriós, sever, protector, coherent i igualitari).

Quan en Christian mor d’accident, les lleis retrògrades i naftalíniques no admeten la paternitat d’en Giose, que s’esfuma pel bé de la nena després d’una corrua d’intents denegats per part de la justícia injusta. Ara, amb motiu d’una baralla violenta amb un company de classe, l’Eva fuig en el tren de Roma per abraçar el seu pare després dels anys i quedar-se a viure amb ell a Visso: “No es pot estimar estant lluny”.

El llibre està muntat sobre la màxima de Leonardo da Vinci “comprendre la naturalesa, canviar el present i inventar el futur”. Amb uns pares sempre sotmesos a examen, criticats, objectes d’irritants i patètiques acusacions (abús a menors, problemes d’identitat sexual dels fills) i mancats de llibertat d’expressió, l’Eva s’ha fet a ella mateixa. És precoç, brillant, capaç de fotocopiar les lletres de les cançons del seu pare –recollides al volum 'Eres como eres'– per estar a prop seu.

A través del 'flashback', l’autora narra les vicissituds de la parella quan es van conèixer i la felicitat d’una nena que vivia en una família diferent però meravellosa. Defensa la vida sense fronteres estúpides impartint una gran lliçó de tolerància, justícia, igualtat i llibertat. Els sentiments uneixen les persones més enllà de rols i lleis. Un llibre valent que critica la justícia italiana, el poc valor que el país dóna als seus artistes, la incapacitat per parir idees noves. Una novel·la capaç de desarmar prejudicis a través de la tendresa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat