Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festa Major de Sants 2015

Programa de les festes del 22 al 30 d'agost amb els concerts i activitats destacades

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Els carrers de Sants es tallen al trànsit i deixen pas a les gresques, tallers i àpats populars que munten els veïns. Del 22 al 30 d'agost hi haurà concerts gratuïts i cantada d'havaneres amb cremat quasi cada dia. Aquí us hem resumit, d'una banda, l'oferta musical més destacada i, a sota, la resta d'activitats diàries per totes les edats.

A la plaça de l'Espanya Industrial, del 25 al 30, s'hi farà la Festa Major Alernativa, com cada any. Entre altres coses, es presentarà "La Bordeta", la cervesa artesana de Can Batlló (dj. 27 a les 12 h), s'ha organitzat una ruta històrica (ds. 29 a les 11 h) i es faran competicions originals com el Escalabirres (dv. 28 a les 18 h), una cursa de pasteres (ds. 29 a les 17 h) o la cursa de carretons (dg. 30 a les 17 h).

Activitats destacades

Dissabte 22

El Pregó de Festa Major es farà al Parc de l’Espanya Industrial a les 19 h, però seran les tradicionals traques les que, a les 22 h, marcaran l'inici de les festes als carrers de Gaiarre, Galileu, Robrenyo, Finlàndia i molts més. A la plaça de la Farga, també hi haurà cercavila amb Triangle de Sants i fira nocturna.

A partir de les 22.30 h començaran els concerts i balls pels diferents carrers. A Santa Cecília hi haurà un 'revival' anys setanta, vuitanta i noranta a les 23 h, i en la mateixa línia, al carrer Finlàndia a les 23.30 h, es farà el Fea Festival amb els DJ Carlos Bayona, Xavi Mateu, Telexketch i Walletboy.

Diumenge 23

A partir de les 10 h podeu acostar-vos a les fires d'artesania del carrer Alcolea de Dalt i la plaça de la Farga. A les 11 h, al carrer Sagunt, actuaran els Bocs de Can Rosés i els Bastoners de Sants.

A les 12 h, es farà un vermut popular al carrer Canalejas i sardinades a Alcolea de Baix i Guadiana, mentre que s'encendran traques als carrers Vallespir de Dalt, Santa Cecilia i Rosés, al qual també hi haurà un pregó i els gegants de Sants.

A partir de les 21 h podreu sopar a la degustació de gastronomia cubana al carrer Guadiana, al sopar de barquetes (montaditos) del carrer Finlàndia o al sopar de germanor del carrer Alcolea de Baix. A les 22 h, al local dels Castellers de Sants, hi muntaran una sessió de cinema a la fresca.

Publicitat

Dilluns 24

Pels més matiners hi haurà un esmorzar lliure a les 9 h al carrer Finlàndia. A partir de les 10 h i durant la resta del dia hi haurà fira artesanal al carrer Galileu i a la plaça de la Farga. A les 11 h, vermut de Sant Bartomeu al local dels Castellers de Sants.

Per dinar, a les 14 h podeu dirigir-vos al carrer de Santa Cecilia o a la botifarrada amb mongetes del carrer Valladolid. Durant tota la tarda hi haurà moltes activitats infantils, sobretot al local dels Castellers de Sants i al carrer Guadiana.

A les 21 h podeu sopar de truites al carrer Sagunt, paella a Canalejas o frankfurt a Alcolea de Baix. Si us agraden les havaneres i el cremat, aquesta nit tindreu per triar entre les actuacions de Mar Endins al carrer Valladolid, i Port-Bo a Vallespir de Dalt, així com les havaneres al carrer Gaiarre. A les 23.45 h es farà una segona festa 'revival' de Fea Festival DJ's & Friends.

Dimarts 25

Podeu dinar a la botifarrada amb seques (amb tiquet de col·laboració) que es farà a les 14 h al carrer Robrenyo.

Els Castellers de Sants organitzen al seu local activitats infantils castelleres a les 18 h i un assaig al carrer a les 19 h.

A les 20 h al carrer Papín es recitarà poesia a la fresca, de la mà de La Ciutat Invisible.

Publicitat

Dimecres 26

Serà un bon dia pels més menuts, després de l'esmorzar lliure (9.30 h, carrer Finlàndia) hi haurà un munt d'activitats a les 11 h, com gimcanes (Gaiarre i Guadiana a les 12 h), xocolatada (Canalejas) i jocs amb l'Esplai La Lluna (Finlàndia).

Per dinar hi haurà paellada popular (Alcolea de Baix) i, pagant, fideuada (Finlàndia) i botifarrada (Galileu).

Al carrer Papín hi haurà a les 20 h espectacle de circ i a les 22 h cinema a la fresca. També podeu veure 'Gru 2' a les 22.30 h (Sagunt) o bé escoltar les havaneres del Grup Port Vell (Santa Cecilia).

Dijous 27

Torna a haver-hi fira d'artesans (plaça de la Farga) des de les 10 h i activitats infantils per tot el barri durant tot el dia.

Per dinar hi haurà sardinada popular als carrers Vallespir de Baix i Alcolea de Dalt, i paellada gratis (Finlàndia).

A les 22 h hi haurà cantada d'havaneres als carrers Robrenyo, Sagunt i Finlàndia. A més d'altres balls i concerts, destaca la Pink Party (La nit del burlesc) que munta F.E.A.

Publicitat

Divendres 28

Podeu participar en la Cursa atlètica organitzada per edats a les 10 h (plaça de la Farga) o passejar pel Mercat al carrer (Vallespir) i la Fira d'artesans (plaça de la Farga). A les 11.30 h es farà una guerra d'aigua per petits i grans (Finlàndia).

Per dinar: sardinada (Valladolid i Robrenyo), barbacoa (Santa Cecilia) o dinar italià gratuït (Finlàndia).

Per sopar: botifarrada (Guadiana), sardinada (Galileu) o Sopar de les dones (Finlàndia).

I com a alternativa musical als concerts, a les 23.30 h Ultraplayback (electro-pop) i a la 1 h TOP A TOP Reggae Nights amb Rebelmadiaq Sound.

Dissabte 29

A les 12.00 h, al carrer Valladolid, es lliuraran els premis populars de guarniment de carrers, organitzat per Sants 3 Ràdio, amb l’actuació dels Gegants de Sants i Gonçal, seguida del gran vermut de Festa Major. Al carrer Guadiana començarà la XXV Cursa popular.

A les 13 h, podeu dinar de botifarrada (Finlàndia i Vallespir de Baix) o, a les 14 h, de fideuada (4 € socis/es – 6 € no socis/es) al carrer Sagunt i a les 14.30 h a Santa Cecilia, patrocinada per la Pastisseria Kessler Galimany.

A les 17 h, hi haurà fira artesana (Castellers de Sants) i tast de ratafia (Sagunt).

A les 18 h, tindrem actuació castellera (Castellers de Sants), sardanes (plaça de la Farga i Finlàndia) i traca de fi de festa (Robrenyo).

A les 23 h, a part dels concerts, es punxarà música dels anys setanta, vuitanta i noranta amb la Disco Cocodrilo Club d’Albert Malla.

Recomanat

    Més de Estiu

      També t'agradarà
        Publicitat