Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festival Clàssics

  • Què fer, Festivals
Exposició Topografia de la Ira
Foto: Mireia Comas / Exposició Topografia de la IraExposició Topografia de la Ira
Publicitat

Time Out diu

El festival d'arts contemporànies i pensament reflexionarà sobre la ira: la bèstia amb què vivim

La història de la humanitat també s'ha mogut pels atacs d'ira. En forma de revoltes, protestes i injustícies, la ira ha canviat el món i encara ho fa en aquest present convuls. Per això, aquesta tercera edició del festival Clàssics unirà art, creació i pensament per parlar de la ira.

Del 5 de novembre al 21 de desembre diversos espais de Barcelona, com el CCCB, el Palau de la Música Catalana o la Sala Beckett reuniran a músics, filòsofs, fotògrafs i escriptors en xerrades, concerts i exposicions que ha organitzat La Casa dels Clàssics.

Promovent el diàleg i posant els clàssics al centre de les energies creatives d'avui, el festival portarà a la ciutat diverses converses: una sobre la ira i les xarxes socials, entre Juana Dolores i Bernat Dedéu, que serà a la Sala Beckett el 17 de novembre a les 19 h. Twitter és un espai d'ira? Amb Carles Viñas i Joan Burdeus també es reflexionarà sobre la relació entre ira i revolta. Serà el 23 de novembre a les 19 h. A més, Míriam Hatibi i Carla Vall parlaran de com en la dona la ira ha estat llargament silenciada, el 24 de novembre a les 19 h a la Sala Beckett. 

A més, el festival comptarà amb un concert inèdit: Maria Arnal i Marcel Bagés presentaran el seu Cant de la Sibil·la en el dia més curt i la nit més llarga de l'any: un drama litúrgic que anuncia, des de fa mil·lennis, el principi d'un nou món. Serà a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya el 21 de desembre a les 21 h.

La ira és una imatge del present i, per això, a l'exposició 'Topografia de la ira' comissariada per Sandra Balsells, vint fotògrafs de llarga trajectòria mostren les imatges i els textos que han descrit la ira al llarg de la història. Podreu veure aquesta mostra del 18 novembre al 9 de gener al Palau Robert.

Abans de tot, però, el festival arrencarà amb una conversa per reflexionar sobre la ira entre Esther Páez, boxadora, Pol Guasch, escriptor, Maixabel Lasa, primera víctima d’ETA a advocar pel diàleg i el perdó, Bel Olid, escriptora, José Luis Russo, ex-pres condemnat per diversos delictes amb violència i Xavier Antich, filòsof.

Les entrades dels actes del festival ja estan disponibles: els diàlegs tenen un cost de 3 €, mentre que els concerts tenen un preu variable, a partir de 17,5 € en el cas de Jordi Savall i entre 28 € i 34 € pel que fa a Maria Arnal i Marcel Bagés.

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
festivalclassics.cat/
Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà