Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festival Clàssics 2023

  • Què fer, Festivals
'L'anticrsit' amb Pol López
'L'anticrsit' amb Pol López
Publicitat

Time Out diu

Maria Blasco, Núria Terribas, Ricard Solé i Berta Meneses, entre d'altres, parlaran sobre la immortalitat

Què passa quan morim? El nostre cos desapareix? Perdurem en la vida dels altres? Un concepte clàssic que traspassa els límits de la realitat i arrossega la nostra imaginació cap a indrets fascinants, continua sent una de les grans obsessions de la nostra existència. La immortalitat serà el tema central d'aquest any del Festival Clàssics, que se celebra de l'11 d'octubre al 18 de desembre. Us destaquem algunes xerrades, debats, una exposició, concerts i lectures en veu alta d'aquesta edició: alguns gratuïts, i d'altres, amb entrada.  

Taula inaugural

L’acte inaugural serà una conversa amb la científica Maria Blasco, la jurista Núria Terribas, el físic i biòleg Ricard Solé i la llicenciada en ciències químiques i teologia Berta Meneses. A totes elles i ells els interessa i s'han fet qüestions sobre la vida i la mort a través de l'experiència, la literatura, l'art i la cultura. 

CCCB. 11 d'octubre. 18 h. 3 €.

El meu clàssic 

Amb el cicle 'El meu clàssic' acostem autors essencials de la literatura catalana a través de nous llenguatges. Alguns dels autors tractats seran:

Joan Maragall

Tota l’obra de Maragall la podem llegir com un esforç constant per cridar-nos a la vida, a l’acció. A estar desperts. La gran contraposició en Maragall no és el bé i el mal, sinó la vida i la mort. Ignasi Moreta, Lluís Soler i Lídia Pujol ens submergiran en aquesta recerca de la vida.

Fundació Joan Brossa. 30 d'octubre. 20 h . Gratuït.

Anna Murià

Una de les figures més polifacètiques de la literatura catalana contemporània, escrivia convençuda de la infinitud de la vida, del seu caràcter etern més enllà de l’experiència temporal i limitada d’una existència concreta. Ho descobrirem amb Neus Real, la música de Gemma Humet i la veu de Mercè Arànega.

Fundació Joan Brossa. 6 de novembre. 20 h. Gratuït.

Anticrist

La por a l’escàndol va mantenir al calaix durant cinc anys 'L’Anticrist', maledicció sobre el cristianisme. En aquesta obra controvertida, Friedrich Nietzsche culpa al cristianisme, amb una crítica implacable, de tots els mals del món. Pol López assumeix amb la seva veu i presència aquest discurs radical.

Amfiteatre anatòmic. 17 de novembre. 19 h. 12 €.

Gilgamesh i l'anonimat immortal

L’obsessió de Gilgameix per la vida i la mort arriba als nostres dies amb un recital de fragments de l’obra de la mà de la Laura Aubert. 'The Ministers of Pastime' acompanyaran aquests textos amb un concert seleccionat a partir d’obres musicals d’autor desconegut amb l'eix principal de la música per a violins i la seva evolució. 

Sant Felip Neri. 22 de novembre. 20 h. 3 €.

Clàssics immortals

Des de les antigues epopeies sumèries i gregues fins als vampirs seductors de la literatura moderna, la immortalitat ha tingut moltes cares i encara continua sent una font inesgotable d’inspiració. Un diàleg amb Sira Abenoza i Raül Garrigasait que ens ajudarà a entendre, a través de les pàgines d’aquestes obres intemporals, com paraules d'autors passats segueixen ressonant avui en dia. 

Sala Beckett. 7 de novembre a les 19 h. 3 €.

Simone Weil. Vida d'una esclava

Qui era Simon Weil? Jueva, revolucionària, mística, radical. La filòsofa francesa sempre va ser una personalitat difícil de copsar des de l’ortodòxia. La gran actriu Míriam Iscla ofereix la seva veu a una acurada selecció del pensament d’una dona extraordinària que algú va anomenar “la filòsofa de la compassió”.

Santa Anna. La Perla. 22 de novembre a les 19 h. 12 €.

La mística immortal

Música i dansa per a donar veu a autores místiques clàssiques que van reflexionar sobre la vida i la mort: Inés de la Cruz, Santa Teresa i Hildegarda de Bingen.

Tot plegat acompanyat d’una veu fascinant, la de Rokia Koné, una de les artistes malianes més estimades del seu país, i els sons màgics de l’alquimista català Raül Refree, un dels productors més inventius de l’última dècada. Aquesta unió musical prové d’u desig comú: experimentar.

Santa Maria del Pi. 15 de desembre a les 21 h. 18 €.

 

Defensa de Sòcrates

Francesc Orella farà una lectura dramatitzada del text clàssic fonamental de Plató sobre la llibertat. En ell, Plató recrea el discurs que el seu mestre Sòcrates va pronunciar davant els jutges atenesos que el van condemnar a mort, acusat de no honorar els déus de la ciutat i corrompre els joves. Dona un profund coneixement de la filosofia i el pensament de Sòcrates, així com de la seva actitud davant de la mort.

La Model. 14 de desembre a les 19 h. 12 €.

Escrit per
Jana Serra

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.festivalclassics.cat/
Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà