Fills de Wifredo el pelut (això vol dir catalans)

Què fer Gratis

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Adreçant-se als 'fills de Wifredo el Pelut', el pròleg dels Singlots poètics de Serafí Pitarra és una introducció satírica a una de les obres més impressionants del teatre català: l'edició de vint-i-quatre volums publicats entre 1864 i 1866 que inclouen bona part de les obres més significatives del prolífic dramaturg, el qual arribaria a estrenar més d´un centenar de títols en els seus cinquanta-sis anys de vida.
Des de la relació entre el pseudònim i el nom autèntic, fins a la importància del teatre d´alcova de les societats privades recreatives juntament amb l´eclosió del teatre popular en català gràcies als terrenys sense urbanitzar dels Jardins del Passeig de Gràcia, passant per la creació d´un públic i d´uns models actorals que Pitarra va tenir la capacitat de consolidar, Xavier Albertí ens acostarà a aquest protagonista de la nostra història escènica.

Detalls

També t'agradarà