Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fira de Sant Ponç

  • Què fer, Mercats i fires
Fira de Sant Ponç
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

La ciutat de Barcelona celebra la fira dedicada a les herbes remeieres l'11 de maig

Sant Ponç és el patró dels herbolaris i apicultorsi per celebrar-ho el dia 11 de maig hi haurà fires arreu de Catalunya. Una de les fires més famoses és la que es fa al carrer de l'Hospital, des del 1817, a Ciutat Vella. De 9 a 21 h, el carrer s'inundarà de parades on vendran tota mena d'herbes remeieres, però també caramels, medicina alternativa i productes de cosmètica natural.

La fira del Raval no és l’única d’aquesta mena que es fa a la ciutat: els barris de Sarrià, el Farró i el Poble-sec també munten parades d’herbes remeieres al voltant de l’11 de maig.

Una fira molt tradicional

La fira de Sant Ponç prové del descobriment del poder curador de les herbes. La fira que se celebra en l'actualitat podria ser una herència de les festes que es feien en honor a Flora, la deessa romana de la vegetació. Per això, la fira es fa al final de la primavera, el moment de floració i màxima esplendor de la majora d’herbes remeieres.

La llegenda explica que Sant Ponç va arribar a Barcelona al segle III, quan fugia dels seus perseguidors romans. Com va veure que la ciutat estava plena de pobresa i malalties va preparar pocions amb herbes remeieres. Això va fer que es guanyés l'admiració i respecte dels barcelonins i barcelonines que, des d'aleshores van començar a celebrar una fira en honor seu. 

Per això en el marc de la fira també es fan diversos actes tradicionals, com la missa en honor del sant patró que es fa a l’església de Sant Agustí i que acaba amb una processó en honor al Sant. 

Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà