Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Sant Jordi Barcelona
  Foto: Maria Dias

13 idees per gaudir a fons de Sant Jordi

Amb tots aquests plans, passaràs una Diada única a Barcelona. Pren-ne nota!

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Ja la tenim a tocar, la Diada de Sant Jordi. El que és potser el millor dia de l'any. Gent contenta, llibres a dojo, roses per a tothom. I ganes de sortir al carrer i convertir Barcelona en la capital mundial de la literatura, de la gent que llegeix i de la gent que estima (si encara no teniu regal, us recomanem els millors llibres d'aquest Sant Jordi). Amb aquestes idees que us proposem, segur que li podràs treure tot el suc a la Diada.

NO T'HO PERDIS: Guia per passar Sant Jordi a Barcelona

 • Què fer

La temporada literària està sent molt i molt bona, amb grans perles, amb grans llibres que estan confirmant les expectatives creades, d'altres que han arribat per impactar-nos, llibres de poesia esclatants... Per això tot sembla apuntar que aquest Sant Jordi serà dels que es recorden, almenys a nivell literari. La literatura catalana està vivint un autèntic procés de renovació generacional. I aquí teniu llibres escrits aquí i a fora que ens han entusiasmat. No te la juguis!

Troba quin gran autor va viure al costat de casa teva
 • Què fer
 • Ciutat

“Aquí se imprimen libros”, aquest és el cartell que més impressiona al Quixot mentre passeja pels carrers de Barcelona. El 'Caballero de la Triste Figura' mai havia vist una impremta, origen de tota la seva boja lucidesa. És així com Cervantes identifica Barcelona, ja a principis del segle XVII, com la gran capital literària que és encara avui. Per recopilar i difondre tot el patrimoni bibliòfil barceloní s'acaba d'editar el complet Mapa Literari de Barcelona, que té dues versions: una en paper –que es pot aconseguir a la Xarxa de biblioteques públiques de Barcelona– i una versió online, el Mapa Literari en digital –més accessible però menys vistosa–, que inclou informació addicional com ara tots els carrers amb nom d’escriptor/a, tots els centres educatius amb nom literari, totes les escultures que hi ha a la ciutat de temàtica literària, les plaques i un llarg etcètera.

Publicitat
Felicita la Llucia Ramis
© Iván Moreno

3. Felicita la Llucia Ramis

Val, el dia de Sant Jordi se celebra l'aniversari de la mort de dos tòtems de la literatura, com Shakespeare i Cervantes. Però com que som de vida, el millor és buscar la Llucia Ramis per Barcelona i felicitar-la, perquè ella va néixer el dia de Sant Jordi. Per cert, si la trobeu firmant 'Les possessions', compreu-lo. És una gran novel·la.

Passeja't pel nou espai del passeig de Sant Joan

4. Passeja't pel nou espai del passeig de Sant Joan

El Gremi de Llibreters ha arribat a un acord amb l'Ajuntament per obrir al passeig de Sant Joan un nou espai dedicat a la literatura infantil i juvenil, el còmic i l'àlbum il·lustrat. Si busqueu això, no cal que us capbusseu en el mar de gent de Rambla Catalunya, passeig de Gràcia i les Rambles.

Publicitat
 • Botigues
 • Flors

Ens fascinen les flors, perquè evoquen els fruits, l’aliment, però també per l’harmonia de colors i formes en temps de floració. Ens fascinen les plantes, pel toc de verd que aporten als interiors, també als patis, i perquè ens fan recordar jardins secrets i la natura salvatge d'on provenim, i a la qual ens agradaria tornar. Aquestes botigues són els vostres paradisos, si busqueu flors i plantes. Gaudiu d'elles i de la natura que les habita. Aquí segur que trobareu la rosa més bonica de la Diada!

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat