Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

ISEA2022 Barcelona: Simposi Internacional d’Art Electrònic

  • Què fer, Exposicions
  1. ISEA2022 Barcelona
    Foto: ISEA2022 Barcelona
  2. ISEA2022 Barcelona
    Foto: ISEA2022 Barcelona
Publicitat

Time Out diu

Una exposició d’art digital a Sant Pau i una gran instal·lació participativa a l’espai públic són algunes de les noves incorporacions de l'ISEA2022 Barcelona

L'ISEA2022 Barcelona ha incorporat per la seva 27a edició 'Possibles': una exposició d'art digital al Recinte Modernista de Sant Pau. Del 9 al 30 juny es mostraran cinc obres destacades de la convocatòria de l'ISEA 2022 i una vintena d'obres d'art digital de la NewArtFoundation amb autors internacionals com Marnix de Nijs, Chico MacMurtrie-ARW i Weidi Zhang. 

Aquesta exposició s'emmarca dins de l'extens programa de l'ISEA2022 Barcelona, el Simposi  Internacional d’Art Electrònic que enguany se celebrarà del 9 fins al 16 de juny. L'esdeveniment és un punt de trobada internacional per explorar l'art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat. El tema central d'aquest any del Simposi és 'Possibles', que busca contribuir al debat creixent sobre el nostre món, a través de múltiples formats que inclouen 140 presentacions d’experts, 45 presentacions institucionals, 40 xerrades d’artistes, 23 'screenings', 18 pòsters i demos, 16 taules rodones, 13 tallers i 13 'performances'. La programació prové de la convocatòria llançada fa més d'un any en què es van presentar 1.100 propostes, i també incorpora les més de 80 obres com instal·lacions immersives, obres interactives i en línia, art sonor, animacions, un 'mapping' i un espectacle de drons. Aquestes obres es mostraran a Santa Mònica, La Capella i Cal Massó, sumant-s'hi el Recinte Modernista de Sant Pau com a novetat d'aquesta edició.

Una altra de les novetats del programa obert a la ciutadania és DïaloG al CCCB, a la plaça de Joan Coromines de l’11 al 18 de juny. Aquesta gran instal·lació interactiva de Refik Anadol i Maurice Benayoun, sorgida del projecte europeu MindSpaces de S+T+Arts, explora els temes de l’alteritat, l’estranyesa i la immigració de manera performativa.

Més enllà d'això, el programa també s'estén a la comunitat local a través de 50 activitats a Barcelona i el territori català, que inclouen exposicions, tallers, projectes a l'aire lliure, visites guiades, taules rodones, xerrades d'artistes i iniciatives escolars, i que s'emmarquen dins de quatre àmbits: l’artístic, el museístic i arxivístic, el científic i l’educatiu.

Com a punt final del Simposi, la nit del 15 de juny, a partir de les 22.30 h hi haurà un espectacle de drons obert a tot el públic a la platja del Somorrostro a càrrec de Flock Drone Art Barcelona, en el qual un conjunt de drons sincronitzats oferirà un espectacle aeri de formes i figures singulars combinant tecnologia, llums i música electrònica. 

Barcelona acull aquesta nova edició, després de més de deu anys sense fer-se a Europa, reforçant el lideratge de la ciutat en la recerca, la producció científica i la creativitat artística i cultural.

Per a més informació sobre la programació de l’ISEA2022 Barcelona consulteu la seva pàgina web

Escrit per
Ainhoa Echeverría

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà