Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Correfoc
©Pep Herrero

La Mercè 2015: les activitats tradicionals

Foc, gegants, balls populars, castellers i altres expressions de cultura popular omplen el programa de la Mercè

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El pregó de la festa (dv. 18, 19 h), enguany a càrrec d’Andreu Buenafuente, dóna el tret de sortida a la Mercè. A la mateixa hora, al Palau de la Virreina, comença el seguici inaugural. Durant dues hores l’àliga, els capgrossos, els gegants, el drac i la resta de figures recorren el centre per anunciar que la festa ja ha començat.

Tot i que el dissabte 19 la gresca continua, és diumenge quan s’anima de debò amb la festa castellera que comença a les 12 h a la plaça de Sant Jaume. En aquesta ocasió els castellers de Barcelona reben la visita dels Joves Xiquets de Valls i dels Minyons de Terrassa, dues de les colles amb millors resultats de Catalunya. Ja dijous, dia gran de la Mercè, la Diada castellera de les colles locals reunirà totes les agrupacions de la ciutat pel gran final de festa casteller.

Tornant a terra, hi ha la ballada de sardanes a l’avinguda de la Catedral. Alegria durant el dia i infern al vespre, amb el gran correfoc de la Mercè (dg. 20, 20.30 h) a la pl. d’Antoni Maura. El dijous 24, dia de la Mercè, les figures, balls i focs tornen a la càrrega ben d’hora des de les 8 del matí i fins al vespre. El piromusical (22 h) acomiadarà la festa fins l’any que ve.

Més Mercè

La Mercè 2015: activitats infantils
  • Què fer

Aquesta festa major és també petita i familiar. A banda dels gegants i dracs que transiten pels carrers, els menuts tenen espectacles musicals, teatre, circ i altres ocasions de passar-ho bé.

Publicitat
La Mercè 2015: activitats esportives
  • Què fer

Que això sigui una festa no vol dir que hàgim d’arraconar l’esport. Ben al contrari. A la Mercè hi ha activitats esportives per practicar per terra i mar. Cordeu-vos fort les sabates que això comença.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat