La Mercè 2019: MAC Festival a la Ciutadella i pg. Lluís Companys

Què fer, Festivals
Adhok, 'Issue de secours'
Adhok, 'Issue de secours'

Time Out diu

Dansa, teatre de carrer, instal·lacions i artistes de Beirut convidats a la gran festa de les arts de carrer de Barcelona

El festival d'arts de carrer més important de Barcelona tornarà a omplir la Ciutadella i el passeig Lluís Companys entre divendres 20 i dimarts 24. Dansa, teatre de carrer, instal·lacions... Espectacles que ens parlen del món d'avui amb una important participació d'artistes vinguts de Beirut, ciutat convidada enguany a les Festes de la Mercè. Aquí us fem una tria dels espectacles més destacats.

1 - 'Sortida d'emergència' a càrrec de la companyia Adhok (ds. 21 i dg. 22 a les 12.30 h i a les 16.30 h al Parc de la Ciutadella, Zona Museus – Geologia)
Van ser els grans triomfadors de l'edició 2018 de FiraTàrrega. Ara, l'espectacle insígnia d'aquesta companyia francesa referents en les arts de carrer arriba a Barcelona. Ens explica la història d'un grup d'avis que trenquen prejudicis i reclamen que la tercera edat també és una edat per gaudir de la vida.

2 - 'Laberint de residus plàstics' de Luzinterruptus (cada dia, parc de la Ciutadella - Pg. Til·lers)
Aquest col·lectiu anònim madrileny ha creat una espectacular instal·lació-laberint a partir de residus de plàstic. Visualment espectacular i punyent pel que fa al missatge, si no teniu claustrofòbia us podeu perdre en aquest recorregut que és una metàfora del laberint ecològic del planeta.

3 - La nit de Beirut (Dv. 20, ds. 21 i dl. 23 de 23 a 2h, parc de la Ciutadella - Cascada)
Els artistes de la capital libanesa ens conviden a visitar l'escenari de la Cascada. Ens hi espera una gran festa nocturna per celebrar la vida i combatre l'adversitat. L’espectacle inclou les actuacions d’Assaad Awad, DJ Ziad Nawfal, l’actor libanès resident a Barcelona Yucef Zraiby i els ballarins Alexander Paulikevitch, Bassam Abou Diab i Omar Dilati, a més d’un seguit d’artistes i col·lectius artístics locals i nacionals. Una nit de fusió mediterrània per deixar-se sorprendre.

4 - 'Full House' d'Eléctrico 28 (dm., ds. i dg. A les 12 i a les 17 h. Dl. 17 h. parc de la Ciutadella i pg. Lluís Companys)
Una barreja d'artistes catalans i austríacs, entre els quals destaca Sergi Estebanell –un referent de les arts de carrer a casa nostra– ens proposa aquest zoo modern, un espectacle que parla de la convivència. Des de cada personalitat concreta, els animals han de conviure, fins i tot quan el senyor Tigre ve a instal·lar-se a la comunitat. Un espectacle sobre la necessitat de comunicar-nos amb els altres.

5 - Combinat de dansa
Els espectacles de dansa tindran un protagonisme destacat en els diferents escenaris del MAC de la Ciutadella. Ací van alguns dels més destacats: 'Halab' de la cia. Sol Picó (ds, dg, dl i dm a les 21 h), espectacle de la coneguda coreògrafa sobre Síria i els seus conflictes;  'C.O.S' de la cia. Vero Cendoya (ds i dg a les 19.15 h), la creadora de 'La partida' planteja ara un espectacle que parla de les migracions; 'Underneath' de Lali Ayguadé (dg, dl i dm a les 19.45 h) un retorn de la famosa coreògrafa al petit format; i per últim 'La quela' dels Brodas Bros (ds, dg i dm a les 12.30 i 16.30 h), els contes de sempre barrejats amb la dansa urbana.

NO T'HO PERDIS: Guia completa de les Festes de la Mercè

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment https://www.barcelona.cat/lamerce/ca

Els usuaris diuen

0 comments
També t'agradarà
    Últimes notícies