Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 10 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció. Coneixeu més llocs imprescindibles a l'hora d'anar de canyes? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Gata Mala La Trinity i la Lucy són les reines d’aquest cau que amb prou feines ocupa una barra. Fan allò tan passat de moda d’oferir bona teca i bon servei. I sense avisar prèviament, et disparen al cor als cinc minuts d’haver-te conegut amb una tapa d’albergínia que es desfà a la boca o uns tomàquets secs escandalosos. Cada cop que les brànquies se’t mouen un pèl, ja t’han servit una canya. Ofereixen una marca coneguda però la gràcia és la barreja que serveixen a mig camí entre els dos assortidors. S’hi veu una cervesa torrada, però és un misteri com el de la Santíssima Trinitat. Mosquito El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el q
Anècdota real: qui escriu aquestes línies va anar a dinar a Madrid a un dels grans restaurants d'Espanya. Abans del tiberi, en lloc del relaxing cup of café con leche, va optar per prendre una canya en un bar de Callao, d'aspecte humil. Bona idea. La cervesa era ambrosia pura i fresca, or cremós gola avall. L'àpat del restaurant va ser estratosfèric. Però amb un matís: la cervesa que vaig demanar d'aperitiu a la casa Michelin –era d'ampolla– no tenia res a fer contra la canya de Mahou que vaig prendre en el bareto.
Davant la canya mestra
L'explicació és senzilla. Mahou, com a cervesa de barril paradigmàtica de Madrid –i Madrid és sinònim de bona canya– ha procurat que en els bars que tenen la distinció de bar Maestro tirar la canya sigui un art. I que els baristes que ho fan sàpiguen convertir una cervesa en l'encarnació líquida de la tradició i el saber fer de l'hostaleria madrilenya. Sabreu si preneu una canya Mahou perquè la crema, de dos centímetres, fa de tapa evitant que la cervesa s'oxidi, i alhora el carbònic de sota la crema conserva el sabor i l'aroma. I la densitat de la crema us deixarà veure la marca dels glops a la copa. L'experiència de prendre una Mahou –inclusiva i senzilla, però alhora vital i gastronòmica– és a l'abast de tothom. Tant, que no dubtem a adjudicar-li l'adjectiu de mahouistes a la gent que aprecia l'art de tirar la canya amb mestria.
On prendre una Mahou ben tirada a Madrid? Entreu a www.mahou.es/maestria
MAHOU RECOMANA EL CONSUM RESPONSABLE 5,5º