LlumBCN 2015: Batec de llum

Què fer Gratis

Time Out diu

El Palau Bru acull la seu de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a Catalunya i al seu arxiu hi ha registrat el patrimoni musical de tot el país. Prenent els conceptes de registre i creació com a ànima del projecte, implícits en el seu context, les persones es converteixen en els creadors de la il·luminació de l’espai. En algun lloc entre el món digital i el món natural, les ones sonores, lumíniques i de l’aigua s’uneixen i generen un registre únic: el batec humà de la llum.

L’equip de projecte d’Elisava fa que l’espai es comporti com una caixa de ressonància on la presència de les persones és registrada i traduïda en llum, que batega al pas dels visitants.

El projecte es desenvolupa ens dos plans principals: el terra i el sostre. A terra hi ha unes basses de diferents diàmetres plenes d’aigua i il·luminades amb leds. Unes càmeres infraroges situades a les parets detecten el nombre de persones que hi ha al voltant d’una bassa, l’enregistren i transformen aquesta informació digital en ones sonores que fan vibrar els altaveus situats sota les basses. El moviment, semblant al batec d’un cor, genera ones i patrons a l’aigua. Aquests patrons es reflecteixen a les parets i al sostre, i generen un espai lumínic viu i envoltant.

A càrrec de l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona (ELISAVA).

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers