Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Loop Barcelona 2021

  • Què fer, Activitats de cine
Palau de Vent
Lua CocerchPalau de Vent
Publicitat

Time Out diu

La 19a edició d’aquest festival de videoart aterra a la ciutat

El Festival LOOP Barcelona 2021 presenta sota el títol ‘Diari d’un cos’ un programa amb un ventall d’exposicions, projeccions i performances sobre el cos com a eina de comunicació i autorepresentació. La 19a edició d’aquest festival de videoart, tindrà lloc del 09 al 21 de novembre en diferents espais de Barcelona i comptarà amb la participació de més de 200 artistes, 40 comissaris i comissàries i 62 espais artístics i culturals. 

L’exposició inaugural de la 19ena edició del festival és ‘Carne de mi carne: Entraña’, de María Alcaide i estarà ubicada a La Capella. L’artista parla de la seva pròpia carn, en una videonarració que explora el feminisme, el món rural i la desigualtat de gènere des d’una perspectiva autobiogràfica. Paral·lelament, també s’inaugurarà el projecte ‘Cossos Itinerants’, comissariat per Carolina Ciuti, directora Directora artística de LOOP Barcelona, que explora l'espai públic com a espai de trobada renovat i acull una sèrie d'accions al voltant del potencial simbòlic i polític del cos. 

Per segon any consecutiu el programa 1 + 1 + 1... torna a oferir un recorregut audiovisual per diferents centres culturals i artístics de la Ciutat Vella, en col·laboració amb comissariats i artistes vinculats al territori. El Centre Excursionista de Catalunya, La Capella, el Museu Frederic Marès, el Museu Picasso, i el Reial Cercle Artístic acullen un vídeo d'un artista presentat per un comissari o comissària resident a Barcelona, en una operació en cadena destinada a fer valdre el teixit cultural de la ciutat. 

La gran part de les projeccions que conformen la programació del Festival tindrà lloc al Zumzeig, cine cooperativa que obrirà el cicle amb l'últim llargmetratge de l'artista català resident al Brasil Daniel Steegmann Mangrané.

D'altra banda, La Pedrera-Casa Milà (també seu de la Fira LOOP 2021) acollirà una nova performance fílmica de l'artista Adriana Vila Guevara, realitzada en col·laboració amb el cineasta Isaki Lacuesta, la “bailaora” Rocío Molina i el compositor i músic El Niño de Elche. Amb el títol de ‘Crisiálida’, la proposta beu de la cultura flamenca i investiga la representació i manifestació del cos femení en un entorn patriarcal. En la seva segona col·laboració amb el festival, CASA SEAT acollirà la conferència performativa ‘Hay una mujer que vive en mi habitación’ de l'artista blanca arias, que explora alguns dels infinits paisatges d'intimitat que es generen entre el cos ‘offline’ i l’’online’.

Així mateix, el programa inclou una sèrie de propostes realitzades en col·laboració amb institucions i col·leccions especialitzades, com el MACBA, la Fundació Antoni Tàpies, el MNAC, la Casa Vicens o el Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas

Detalls

Adreça
Preu
Diversos preus
Publicitat
També t'agradarà