Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Orgullosa Barcelona

  • Què fer, Centres culturals
Akelarre feminista coordinat per les Maruja Limón
Foto: L'Orgullosa Barcelona
Publicitat

Time Out diu

L'Orgullosa Barcelona omple els barris d'activitats artístiques per visibilitzar la pluralitat de les mirades del col·lectiu

Durant tot el mes de juny, l'Orgullosa Barcelona compta amb una programació descentralitzada que acosta la commemoració als barris per fer gaudir de la festa a tota la ciutadania. La programació ofereix més de 100 propostes artístiques que visibilitzen la pluralitat de les mirades del col·lectiu.

Algunes de les activitats més destacades són el concert de flamenc dedicat a Flor del Campo al seu barri de la Trinitat, diversos tallers col·lectius com cosir un vestit multicos per desconstruir el gènere o canviar el nom dels contes infantils i incloure-hi les famílies de sexualitat dissident, i les actuacions d’Isabel do Diego, Gabriela Wiener, Fito Conesa, Sara Manubens, Missex, Personaje Personaje, Cobalto, AL-V o Me Siento Extraña, entre altres.

En el programa de l’Orgullosa podeu consultar per districtes i per dates totes les activitats, a través del cercador que trobareu en aquesta mateixa pàgina. 

Museus LGTBI

Una altra proposta que enguany ofereix l'Orgullosa són els Museus LGTBI. Diferents museus de Barcelona transformen els seus espais i la seva programació amb exposicions temporals, visites comentades, recorreguts imaginats i xerradesLes activitats permeten reflexionar sobre diferents temàtiques, com els impactes del VIH i la sida sobre les vides dels artistes (MACBA), i el trànsit de gènere o la intersexualitat (MNAC) a través de diferents lectures sobre les col·leccions i altres activitats específiques.

El cicle acaba el 30 de juny amb una jornada de taules rodones al Centre LGTBI de Barcelona, que buscarà reflexionar sobre els museus com a institucions i es preguntarà si hi ha possibilitat de queeritzar-los.

Gala Musical 28J

Finalment, el 28 de juny se celebrarà una gala musical a l'Anella Olímpica de Montjuïc, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, per reivindicar la diversitat, l’amor, les dissidències, la corporalitat diversa i l’orgull del col·lectiu LGTBI. La celebració serà conduïda per Maruja Limón i hi actuaran artistes com Roba Estesa, Tribade, Las Karamba, Balkan Paradise Orchestra, Ketekalles, Flamenco Queer, Maria Arnal i Marcel Bagés, entre altres. 

Escrit per
Ainhoa Echeverría

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà