Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'ou com balla 2019: Corpus

  • Què fer
  1. L'Ou com balla
    L'Ou com balla
  2. L'ou com balla
Publicitat

Time Out diu

L’ou com balla, una de les celebracions més singulars de Barcelona, ha distingit la diada de Corpus des de l’any 1637. El costum consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres. Una tradició molt arrelada a Catalunya, l’únic lloc del món on actualment es fa ballar l’ou.

Enguany el darrer dia de la festivitat de Corpus coincideix amb la Nit de Sant Joan. Això s’explica perquè Corpus Christi és una festa mòbil i en varia la data de celebració segons quan s’escau Setmana Santa. El Corpus 2019 tindrà lloc doncs del 20 al 23 de juny, 60 dies després del diumenge de Resurrecció. Encara que es diu que la tradició va començar dins el claustre de la Catedral, avui dia trobem molts edificis on gaudir de l'ou ballant sobre una font, entre els quals hi ha el claustre de la Basílica de la Puríssima Concepció, els jardins del museu Frederic Marès o a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Als últims anys, la tradició ha crescut en popularitat i l'inquiet ou balla també a altres espais tradicionals com el Museu Marítim, la Casa dels Entremesos o el Jardí de l'Ateneu. També l'acullen altres espais de la ciutat on, per exemple, podrem gaudir de la decoració del pati del Museu Etnològic i de Cultures del Món i admirar la creació d’una catifa floral a la plaça de la Virreina, elaborada pels Catifaires de Gràcia i inspirada en un trencadís d’estil gaudinià que podreu trobar a l’església de Sant Joan de Gràcia.

Un altra activitat destacada del Corpus seran les portes obertes a diferents edificis emblemàtics de la ciutat, com l'Ajuntament de Barcelona, el monestir de Pedralbes o la Reial Acadèmia de les Bones Lletres.

Diumenge 23 de juny a les 18.30 h tindrà lloc la tradicional processó festiva amb el seguici popular de Barcelona i actuacions de la Moixiganga de Barcelona els Falcons de Barcelona i Ball dels Gegants del Corpus de Barcelona. A les 19 h serà el moment de la sortida del Seguici Popular –gegants, bestiari i balls– des del pati de l’ajuntament i a les 19.15 h l'arrencada de la processó festiva de Corpus, amb un recorregut que comença a la plaça de Sant Jaume i passa pel carrer del Bisbe i plaça Nova, on el Seguici Popular farà una parada fins a la sortida del seguici eclesiàstic.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà