Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Servei Català de Trànsit
    Servei Català de Trànsit
  2. Servei Català de Trànsit
    Servei Català de Trànsit

3 motius per anar en moto amb actitud femenina

La nova campanya del Servei Català de Trànsit dona veu a dones motoristes per apel·lar a la seguretat viària. Us ho expliquem!

Time Out en col·laboració amb Generalitat de Catalunya
Publicitat

Circular sobre dues rodes comporta riscos, així ho demostren les dades, ja que si bé la sinistralitat a les nostres carreteres s’ha anat reduint en els darrers anys, l’excepció la marca el col·lectiu de motoristes. Les persones que van en moto representen una de cada tres víctimes mortals a la xarxa viària interurbana i han de conviure diàriament amb aquesta vulnerabilitat a la carretera.

El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit han volgut aplicar la perspectiva de gènere en l’àmbit de seguretat viària. Per això, la nova campanya de sensibilització ‘La ruta més segura’, adreçada específicament al col·lectiu motorista, està protagonitzada per dones motoristes. Un protagonisme que, a més de trencar amb els estereotips de gènere convida tothom a feminitzar els comportaments a peu de carretera. Us expliquem per què.

1. Les estadístiques

Les dades estadístiques demostren que les dones infringeixen menys les normes de circulació i tenen menys accident de trànsit. Actualment a Catalunya els homes representen un 57% de les persones amb permís de conduir i les dones el 43%, però els homes estan presents en un 80% de la sinistralitat mortal a les carreteres. Per això aquesta campanya en clau femenina insisteix en la importància de la implicació de tot el col·lectiu en la seva pròpia seguretat.

2. Els testimonis

Les dones són més prudents a la carretera, així ho demostren testimonis com el de la Rosa Carbó, que fa 17 anys que condueix moto i fa de la prudència al manillar la seva millor bandera. “No pel fet de córrer més ets millor, no has de demostrar res”, afirma. Recomana atenció, respecte i cautela a tots els usuaris de l’asfalt. I també la Zaira Gimenez que, tot i que només fa tres anys que porta moto, té clar que el xassís és un mateix, si passa alguna cosa només hi ha el propi cos i l’asfalt i, per això, afirma que un bon moter o motera “és el que sap diferenciar la carretera d’un circuit”.

3. La implicació

Les dones motoristes tenen clar que sobre dues rodes cal seguir unes normes. Per començar, cal dur un equipament de protecció adequat, fer un bon manteniment del vehicle i practicar una conducció tranquil·la i preventiva. Alhora de conduir cal deixar enrere els nervis i les presses, que no són bons companys de viatge. I, un cop a la carretera, cal anar amb atenció, respecte i cautela, i pensar més en els que ens esperen a casa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat