Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna

  • Què fer, Exposicions
  1. Nikola Tesla. El genio de la electricidad moderna
    CosmoCaixaNikola Tesla. El genio de la electricidad moderna
  2. Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna
    CosmoCaixaNikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna
  3. Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna
    CosmoCaixaNikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna
Publicitat

Time Out diu

Barcelona acull la primera exposició sobre Nikola Tesla a Espanya

Arriba al CosmoCaixa una exposició sobre Nikola Tesla, que fa un recorregut cronològic per la vida de l’excepcional científic posa en relleu la seva importància en la història de la ciència.

Per entendre que crucial va ser la figura de Nikola Tesla, cal saber que el científic va néixer en un món que funcionava gràcies al vapor i a la força física, i quan va morir va deixar un món totalment nou, impulsat per l’energia elèctrica: el món que coneixem nosaltres avui en dia.  

A Tesla se li atribueixen més de 300 patents d’invents científics i li devem contribucions essencials per a la vida moderna, com ara la invenció del motor d’inducció, el desenvolupament del corrent altern com a font d’energia i la transmissió sense fils d’energia i informació, entre d’altres.

Aquesta exposició, que el Cosmo Caixa ha organitzat en col·laboració amb el Nikola Tesla Museum de Belgrad, inclou mòduls electromecànics perquè els visitants puguin observar els principals invents de Tesla en funcionament, i presenta també experiments espectaculars que permeten explicar de manera entenedora la física que hi ha al darrere.

A més, també s’hi poden veure maquetes dels seus prototips i de les seves instal·lacions més destacades, rèpliques de pertinences personals de Tesla, audiovisuals sobre els seus enginys, i també instruments científics d’època relacionats, que pertanyen a la col·lecció de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona.

Aquesta és la tercera vegada que CosmoCaixa dedica una exposició monogràfica a un científic destacat. Després de les mostres sobre Darwin i Einstein, aquesta exposició aprofundeix en un personatge menys conegut, però de qui hi ha documentades prop de 300 patents. 

Detalls

Adreça
Preu
6 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà