Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
urban chefs

Noves experiències gastronòmiques a Barcelona

Tallers, cursos, shows culinaris, xefs a domicili... la cuina es reinventa a la ciutat!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
A la gastrobombolla en què vivim de menjar bé se’n diu experiència gastronòmica; de la cuina en viu, 'show cooking', i dels plats suculents, 'food porn'. Si fa o no fa, és el de sempre amb un nou nom que, en tant que nou, resulta més atractiu. Dins de la catarsi col·lectiva envers la gastronomia, neixen propostes que, sota la premissa de la qualitat del producte, plantegen noves formes de relació entre cuiners, comensals i espais, diferents de les que s’associen als restaurants tradicionals en què el comensal demana, menja i se’n va.
El cuiner és l'amfitrió

El cuiner és l'amfitrió

EatWith ve a ser l’Airbnb de la gastronomia. És a dir, una plataforma global que connecta bons cuiners que fan d’amfitrions i convidats afamats amb ganes de compartir menjar i experiències. Guy Michlin, un dels seus fundadors –juntament amb Shemer Schwartz– explica que la idea va sorgir durant un viatge a Creta, on, gràcies a un amic d’un amic, va acabar sopant a casa d’una família que no coneixia de res. L’experiència va ser tan gratificant que va voler crear un sistema que suplís el paper de nexe que en el seu cas va fer l’amic de l’amic. És així com funciona: els amfitrions proposen un menú amb data, lloc i aforament, i l’usuari només ha d’explorar les propostes, confirmar l’assistència i anar-hi amb gana. www.eatwith.com
Tot gira al voltant dels fogons

Tot gira al voltant dels fogons

Fa poc més d’un mes i mig que ha nascut la Foodieteca, un espai entre la catedral i el mercat de Santa Caterina que, a banda d’oferir cursos de cuina, organitza àpats per a grups catalogats en nacionalitats: catalana, peruana, italiana, japonesa... Tenen una lliga de cuiners de primera línia, entre els quals hi ha Roberto Sihuay, xef del Ceviche 103, o Max Colombo del Xemei, i la seva proposta és oferir al comensal una posició privilegiada d’espectador de la preparació dels plats, des de la selecció del producte, passant per la disposició al plat, fins al tiberi; l’experiència de tafanejar una cuina professional feta realitat.
www.foodieteca.com

Publicitat
Cuinar amb sabatilles
©jorge boleas

Cuinar amb sabatilles

El somni de Xabi Bonilla, cuiner vocacional i professional, sempre va ser cuinar amb sabatilles, cosa complicada als prestigiosos restaurants on va treballar. El seu somni es va materialitzar amb la creació d’un club gastronòmic al qual va donar el nom de Santa Rita, la santa de les causes impossibles com la seva. Les sabatilles són també la metàfora de la llar i la comoditat i, per què no?, de la proximitat, claus de la seva proposta. Al Santa Rita, hi trobareu menús de degustació que canvien cada mes. La proposta actual, fins a finals de febrer, consisteix en una degustació de slow food, productes de temporada i de proximitat, “nacionalisme culinari ben entès”, com ell ho defineix, amb la possibilitat de degustar-los entre desconeguts o reservant taula privada. www.club-santarita.com
Xefs a domicili
©Pau Lloret

Xefs a domicili

Si el comensal va al restaurant, per què no hauria de ser possible a l’inrevés? Això, juntament amb la dificultat de trobar restaurants amb capacitat per a grups i propostes gastronòmiques personalitzades, és el que va portar en Pep Soler i la Claudia Elena Schmilinsky –impulsors de l’espai gastronòmic Boisà– a crear Urban Chefs, una plataforma de xefs professionals amb un menú de temàtiques molt ampli que cuinen a domicili sota petició del client. El seu funcionament és tan senzill com seleccionar data, hora i un dels menús disponibles. El xef es posarà en contacte amb l’usuari per perfilar els detalls i conèixer les característiques de la cuina, que ni molt menys ha de ser la d’un restaurant amb Michelin. www.urbanchefs.es

Tallers!

Aula gastronòmica

Aula gastronòmica

A tocar de la catedral hi ha un pis acollidor que és gairebé tot cuina, on, des de l’any 2006, una sèrie de cuiners comparteixen els seus secrets culinaris. Consulteu tots els cursos a www.aulagastronomica.com

La Patente

La Patente

Aquest local a Villarroel és també una institució en matèria de cursos de cuina. En fan gairebé cada dia de la setmana, i en trobareu de cuina japonesa, de mercat, catalana... www.la-patente.es

Publicitat
Nyamnyam

Nyamnyam

L’univers de l’associació nyamnyam és el menjar i tot allò que pot orbitar al seu voltant. El menjar i les persones, el menjar i l’art, el menjar i el món. Consulteu tot el que fan a www.nyamnyam.net

També t'agradarà

Cursos de cuina a BCN
  • Restaurants

Escoles i restaurants on us ensenyaran a convertir-vos en els reis dels fogons! Comenceu a estar cansats del plat de pasta amb sofregit precuinat? Prepareu sempre el mateix arròs a la cubana quan vénen convidats a casa? La vostra mare pateix perquè no us alimenteu bé? És hora d'obrir nous horitzons a la vostra cuina, d'aprendre a preparar algun plat que sorprengui a les visites, és el moment de donar-se-les de xef. Us recomanem diverses escoles i restaurants on ofereixen cursets de cuina de tot tipus, des de plats tradicionals a cuina japonesa, passant pels millors pastissos i les postres més dolces. Poseu-vos el davantal i als fogons! Bellart Una de les escoles enfocades al món profes- sional amb més trajectòria, des del 1977. Hi trobareu els tradicionals cursos per arribar a ser xef i pastisser, i també altres propostes com la de gestió, direcció i emprenedoria, reciclatges per a cuiners... I fins i tot un curs sobre cuina biodietètica. Si encara no ho acabeu de veure clar, us podeu apuntar a un dels seus monogràfics que toquen tots aquests temes. Preu diversos en funció del curs. Hofmann (Mey Hofmann) Dir que has estudiat en aquesta escola t’obre portes arreu, ja que és coneguda a tot el món. O si més no fa que et mirin amb certa admiració, com si cuinar bé ja no depengués de tu. La fama és merescuda, ja que des del primer dia l’estudiant aprèn amb fèrria disciplina les bases de la cuina professional sense oblidar la importància de tastar el que es

Llocs per fer teatre
  • Què fer
  • Classes i tallers

Teniu ganes de provar si teniu fusta d'actors i actrius? El teatre de barri és una bona manera de començar... Us proposem 6 espais a ateneus, centres cívics i associacions de veïns on podreu explotar els vostres dots interpretatius L'Espiga de Les Corts L'Espiga de les Corts és l'entitat cultural més antiga del barri. Els grups de teatre d'adults són de vint-i-pocs anys cap amunt. Si no teniu experiència en teatre no heu de patir, aquí l'únic que us demanen és compromís, dedicació i moltes ganes de pujar a l'escenari. Els assajos acostumen a ser de 21 a 23 h i el dia es pot canviar en funció del que vagi bé al grup. Un cop ja triades les obres s'assaja fins la setmana de l'estrena i les obres es representen al centre de la Coral. Per participar-hi només cal que envieu un e-mail o passeu qualsevol dimarts a partir de les 21 h. El primer any fer teatre és totalment gratuït però a partir del segon es demana que pagueu la quota de soci (83,5 € l'any). Lluïsos de Gràcia El Grup de Teatre Sotacabina dels Lluïsos de Gràcia té més 30 anys d'experiència en el món del teatre d'aficionats. Tots els integrants participen en els diferents àmbits de l'obra: direcció, escenografia, il·luminació, espai sonor i, òbviament, interpretació. Si voleu iniciar-vos i mai heu fet teatre us podeu apuntar a un dels tallers de teatre per adults que dura tot l'any per 45 euros. Els assajos són un parell de dies a la setmana i al final del curs es representa una obra al Teatre dels Lluïsos. Foment Martine

Publicitat
On compren els xefs?
  • Què fer

Carles Gaig, Carles Abellán, Romain Fornell i Pere Moreno ens expliquen quins són els seus mercats predil·lectes Barcelona pot presumir d’una xarxa de mercats àmplia, variada i de qualitat. Concretament de 39 mercats que tenen productes d’aquí i de l’altra punta del món, frescos, elaborats i també cuinats. I d’un personal que cada dia es guanya la confiança del client. Si a Barcelona podem dir que tenim alguns dels millors cuiners del món és perquè ells disposen d’uns mercats a l’altura. Quins són? Carles Gaig, xef del Restaurant Gaig “La confiança entre el comprador i el venedor és l’èxit dels mercats de Barcelona. A diferència d’altres sistemes de venda, aquí parles directament amb qui et ven un determinat producte”. En Carles Gaig recorda els crits que feien els paradistes quan, de petit, anava amb la mare a comprar al mercat d’Horta. “Guaita, quins calamars que tinc! Acabo de collir la mongeta perona, Maria!”. Al mercat, explica, “hi vas a buscar justament aquestes coses; la caça quan arriba, els bolets quan és època, els primers pèsols de la primavera. Tot allò que perseguim els xefs”, explica. El trobareu a la Boqueria, comprant caça als Capdevila de Distribucions Avinova, sempre a la recerca de la primícia i del millor producte per al Restaurant Gaig. El més vist Barcelona gratis! Sortir sense gastar Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden f

Els 50 millors restaurants
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat