0 M'encanta
Guarda-ho

On compren els xefs?

Carles Gaig, Carles Abellán, Romain Fornell i Pere Moreno ens expliquen quins són els seus mercats predil·lectes

Mercat de La Boqueria
Barcelona pot presumir d’una xarxa de mercats àmplia, variada i de qualitat. Concretament de 39 mercats que tenen productes d’aquí i de l’altra punta del món, frescos, elaborats i també cuinats. I d’un personal que cada dia es guanya la confiança del client. Si a Barcelona podem dir que tenim alguns dels millors cuiners del món és perquè ells disposen d’uns mercats a l’altura. Quins són?

“La confiança entre el comprador i el venedor és l’èxit dels mercats de Barcelona. A diferència d’altres sistemes de venda, aquí parles directament amb qui et ven un determinat producte”. En Carles Gaig recorda els crits que feien els paradistes quan, de petit, anava amb la mare a comprar al mercat d’Horta. “Guaita, quins calamars que tinc! Acabo de collir la mongeta perona, Maria!”. Al mercat, explica, “hi vas a buscar justament aquestes coses; la caça quan arriba, els bolets quan és època, els primers pèsols de la primavera. Tot allò que perseguim els xefs”, explica. El trobareu a la Boqueria, comprant caça als Capdevila de Distribucions Avinova, sempre a la recerca de la primícia i del millor producte per al Restaurant Gaig.


Els mercats que més freqüenta Carles Abellan són el de la Concepció i la Boqueria, els que queden més a prop dels fogons del Comerç 24. A la Boqueria és on troba el cel a la terra. Si es tracta de peix, corre a la parada de Ricard Engracia i fills, on cada tarda, a les 17 h, arriba la pesca de la Llotja de la Barceloneta. Si la cosa va de carnis anirà a la Cansaladeria F. Salvador, on diu que sempre hi troba bon aviram de granja i de caça. Ara, en plena temporada de bolets, no hi ha res com ser fidel al Petràs. “Extraordinari”, ni més ni menys.

I un cop més, la Boqueria és el primer mercat que surt a joc. “És inevitable parlar de la Boqueria”, diu el cuiner francès Romain Fornell. “És un punt de trobada i de vida. L’ambient que hi ha, la proximitat amb la gent, els bars i el somriure del Juanito del Pinotxo em fan començar el dia de bon humor”. Quan no passa per la Boqueria remena a les parades del mercat de Galvany, a prop del Café Turó, que també regenta, a banda de El Café de Emma. Explica que és un petit mercat molt interessant, amb un producte més sofisticat, potser per la clientela de la zona alta que el freqüenta. Sigui com sigui, està fascinat amb les costelletes de conill que hi troba.

Amb l’Hotel DO en plena plaça Reial, gairebé arriba a tocar la Boqueria amb la forquilla i repassa les parades un cop a la setmana. Però si ha de parlar d’un mercat predilecte, el xef de La Cuina del DO ho farà de Santa Caterina on, de molt jove, Pere Moreno va treballar-hi venent fruita i verdura amb el seu germà. Ara quan hi va és per admirar els nous olis que arriben a la parada Olisoliva, on sempre el sorprenen.

També t'agradarà

La millor cuina catalana

Els restaurants que excel·leixen els plats més tradicionals de la nostra gastronomia Cal Boter Restaurant de gran tradició gracienca, amb un tracte excel·lent i un bacallà a la llauna per llepar-se els dits. El menú de migdia és de molta qualitat. Reserveu els caps de setmana, que s'omple com un ou. No hi trobareu cap gran sorpresa, però sí una excel·lent cuina catalana, i varietat de palts de botifarra: esparracada en un trinxat, penjada per assecar o el més comú i gloriós destí: a la brasa. Casa Delfín Casa Delfín es va fer un bon lífting general fa poc temps, en canviar de propietaris. Però hi ha cirurgies que milloren les faccions i quasi no es noten. Ara és un local que, tot mantenint l’aspecte de casa de menjars, és més dinàmic, té una carta tradicional però més diversa i la seva terrassa és un bé de Déu de gent. I, com a tot bon bar-restaurant de barri, fa un horari continuat des de les 9 del matí fins a la mitjanit, ampliat, els divendres i dissabte, fins a la 1 de la matinada. Perfecte per dur-hi aquells amics de fora que s’entesten a tastar la paella a mig matí, en sortir de Santa Maria del Mar. La Cuina del Guinardó Bona cuina tots els migdies en un saló casolà a la primera planta d’una xarcuteria d’exquisits productes. Plats de cullera, l’espatlla d’anyell, la tripa quan n’hi ha, la cua de bou i altres exquisideses es poden assaborir sota la bona recomanació de Santi Velasco, la seva 'alma mater'. Excel·lent carta de vins i caves. Ambient familiar i generós. Ca l'

Llegir-ne més

Els 50 millors restaurants

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r

Llegir-ne més

Els millors bars de tapes

Per molts són una religió i una excusa per per trobar-se amb amics. Aquí hi trobareu les millors tapes de Barcelona Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts. La Esquinica Aquesta tasca aragonesa és un referent de la gastronomía popular de Nou Barris. No agafen reserves (cal agafar número i esperar una estona al carrer amb un lletreret que posa: “salica de espera” penjant d’un plataner). Cambrers genials. –T.M El Xampanyet El xampanyet i el vermut reguen les tapes senzilles, però efectives, d'aquest indret que aplega tant a turistes com a nadius. El Jabalí This deli bar, which is reminiscent of Parallel in its heyday, is a great place to eat wonderful tapas – try the patatas bravas, the chicken salad and the cured  sausage – while sipping on good wine. It’s also a nice place to sit on the terrace and do some serious people-watching. Pan & Oli In the heart of the Sants neighbourhood, this tapas bar gets back to roots of Catalan tradition with a playful and creative touch. And they actually do it very well. Their signature dishes include their tapas – including patatas bravas whipped up and served in a glass – and a highly recommendable set lunch menu. Las Delicias Hi fan u

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments