Objectiu BCN: sessió magistral - Navia

Què fer

Time Out diu

Arrenquen les sessions magistrals obertes del programa Objectiu BCN, un projecte de fotografia documental organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i comissariat per Samuel Aranda, fotògraf de The New York Times i guanyador del Premi World Press Photo 2012. Objectiu BCN es duu a terme a 12 centres cívics de la ciutat i hi participen 200 alumnes amb l’objectiu de crear un retrat visual col·lectiu de la ciutat. Toni Amengual, Walter Astrada o Emilio Morenatti són alguns dels fotògrafs professionals que imparteixen el curs que s’allargarà fins el mes de juny.

El cicle oferirà quatre lliçons magistrals obertes al públic amb els fotògrafs de l’Agència Magnum Abbas (2 d’abril) i Cristina García Rodero (29 i 30 de maig), així com Navia (20 de març), David Airob i Joan Guerrero (19 de juny).

La primera sessió magistral anirà a càrrec del madrileny José Manuel Navia, que en paraules del fotògraf: 'Vull que aquesta trobada sigui abans que res un estímul, i també una provocació. M’agradaria que dediquéssim una estona a parlar de fotografia. D’una cosa tan simple i alhora tan complexa —i, sobretot, tan intemporal— com la veritable fotografia. La que només depèn dels coneixements que el fotògraf té del seu ofici i, especialment, de la seva capacitat de mirar el món amb intel·ligència i llibertat (i de mirar-se a ell mateix amb honestedat). Sense oblidar, si pot ser, la màxima que ens va ensenyar Paul Strand: que la fotografia no és mai una drecera.'

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers