Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Panoràmic 2021

  • Què fer, Festivals
Imaginació especulativa. El llegat Afrofuturista
Panoràmic 2021Imaginació especulativa. El llegat Afrofuturista
Publicitat

Time Out diu

Panoràmic és el festival de Cinema i Fotografia i més, que celebra la seva 5a edició del 14 d’octubre al 28 de novembre de forma simultània a Granollers i Barcelona. El festiva és un punt de trobada entre la imatge fixa i la imatge en moviment, i per això ofereix tota mena de mostres, tallers, conferències i activitats que giren al voltant de la fotografia, el cinema, el vídeo, la instal·lació i altres pràctiques visuals contemporànies

La temàtica d’enguany del festival és “Incertesa, Atzar, Predicció”. Totes les creacions artístiques presentades al Panoràmic giraran al voltant d’aquests tres conceptes, debatent, interrogant, reflexionant o obrint noves vies d’investigació que defugin de la representació de la realitat i projectin futurs possibles. 

En l’àmbit expositiu, Roca Umbert Fàbrica de les Arts comptarà amb les famoses “escultures d’un minut” de l’austriac Erwin Wurm, una exposició col·lectiva sobre l’afrofuturisme, els collages digitals de Weronika Gęsicka, una instal·lació immersiva site-specific per la Central Tèrmica de l’artista Rosana Antolí; una mostra de fotollibres i la intervenció “Top Manta”, que desgrana la genealogia del Sindicat de Manters. 

A més, el Museu de Granollers acollirà l’exposició col·lectiva “El dit a l’ull: fotografia inconscient”, comissariada per Joan Fontcuberta, amb més d’una quinzena de fotògrafs que treballen el concepte de joc i atzar. El Museu de Ciències Naturals comptarà amb la mostra de la doctora i artista Julie Freeman que visualitza -a través d’escultures cinètiques, so i animació- les dades recollides en temps real d’una comunitat de talps; i el Cinema Edison acollirà una nova secció, ‘Panoràmic review’, dedicada a redescobrir creadors audiovisuals que han estat fora dels circuits oficials. En aquesta edició es presentarà a Carles Barba (Terrassa 1923 – 2020), empresari i cineasta amateur amb una visió particular i mordaç de la Catalunya de l’època. 

A Barcelona, Arts Santa Mònica acollirà “Reacció en cadena”, una gran exposició dels artistes multidisciplinars Dina Kelberman i Jonathan Brown que, tot i representar mons diferents -els dos projectes originàriament es van desenvolupar a Tumblr-, treballen per donar sentit a la grollera quantitat d’imatges que circulen per Internet, apropiant-se-les i proposant-ne un nou relat. 

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà