Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Private Property

  • Què fer
Helmut Newton
Krause & Johansen. Helmut Newton Foundation!NE-SW 2195-24
Publicitat

Time Out diu

FotoNostrum porta per primera vegada a Barcelona l’obra de Helmut Newton, en una col·lecció que reuneix les seves fotos més icòniques

Arriba a Barcelona 'Private Property', la primera exposició a Espanya que reuneix les fotos més icòniques d’Helmut Newton. La mostra està comissariada per Matthias Harder, director i conservador de la Fundació Helmut Newton de Berlín. La col·lecció recull els millors treballs de Newton del 1972 al 1983: una exquisida varietat de fotografies de moda, retrats i motius eròtics del polèmic fotògraf alemany. Podreu visitar l'exposició del 21 de maig al 3 de juliol al Fotonostrum i podeu comprar les entrades a la seva web.

El treball de Helmut Newton no es pot encasellar dins d'un gènere concret, sinó que es mou entre el surrealisme o el suspens. Les seves fotografies van des de la fotografia de moda, passant pel retrat i els nus. Les dones es van convertir en una inspiració per les seves obres, va retratar-ne de desconegudes, però també de cèlebres com Liz Taylor. La relació entre homes i dones també va ser un tema recurrent en el seu treball. També els retrats masculins, d’estrelles de cine de Hollywood, dissenyadors de moda o artistes i fotògrafs, entre ells Billy Wilder o Andy Warhol.

A través de la seva inimitable barreja d’erotisme, elegància tènue i luxe decadent, les imatges de Newton reflecteixen una obsessió per la vanitat humana, des de l’exhibicionisme femení fins al voyeurisme masculí. Totes les imatges de l’exposició es recullen en un llibre amb títol homònim publicat per Schirmer Verlag i que és el catàleg de l’exposició. El llibre es va publicar el 1989 i es reedita ara per l’ocasió.

A més, hi haurà cinc mostres paral·leles entorn del tema de l’erotisme femení d’autors internacionals com Paul Giggle, Renée Jacobs, John Wright, Iness Rychlik i Nico Hardy.

La mostra que exposada a Barcelona recull els treballs del fotògraf que daten entre el 1972-1983. A través de la seva inimitable barreja d’erotisme, elegància tènue i luxe decadent, les imatges de Newton reflecteixen una obsessió per la vanitat humana, des de l’exhibicionisme femení fins al voyeurisme masculí. En tota l'exposició s'escenifica la contraposició entre el glamur amb la necessitat d'admiració. Les fotografies de Newton no degraden a la dona sinó que mostren el seu poder i la seva sexualitat. 

Totes les imatges de l’exposició es recullen en un llibre amb títol homònim publicat per
Schirmer Verlag i que és el catàleg de l’exposició. El llibre es va publicar el 1989 i es
reedita ara per l’ocasió. El llibre es vendrà a un preu de 19 euros.

A més, hi haurà cinc mostres paral·leles entorn del tema de l’erotisme femení d’autors internacionals com Paul Giggle, Renée Jacobs, John Wright, Iness Rychlik i Nico Hardy.

Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.fotonostrum.com/
Adreça
Preu
6,50- 11,50€
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà