Processó de la Verge del Carme

Què fer Gratis
0 M'encanta
Guarda-ho
Processó de la Verge del Carme
Processó del Carme

La Mare de Déu del Carme és la protectora dels mariners. El culte a la verge es remonta al s. XVIII, quan corria de boca a orella dels mariners la llegenda d'un vaixell anglès salvat per l'escapulari carmelità de sucumbir a la mar de la costa catalana a causa d'un huracà. Des de llavors aquesta festivitat se celebra arreu de Catalunya i Espanya.

La Confraria de Pescadors de Barcelona ret el seu culte anant a buscar a la verge a l'Església Sant Miquel (17 h.). Aquesta vegada es traurà a pes de braços, ben engalanada, per davallar l’avinguda de Joan de Borbó fins al moll dels Pescadors. Allà la processó deixarà de ser terrestre i esdevindrà marítima perquè la imatge serà carregada a bord d’una ‘golondrina’.

A les 19 hores i novament a terra, la marededéu presidirà una missa en honor seu que es fa a la zona del moll mateix, on habitualment es guarden les xarxes. S’hi habilita un escenari on els pescadors i les seves famílies li porten flors i la Confraria de Pescadors de la Barceloneta li fa una ofrena de peix. Una vegada acabada la missa, es clou la celebració amb una Cantada d’Havaneres.

LiveReviews|0
1 person listening