RBLS Festival de Teatre Jove 2021

Què fer, Festivals
CRY BABIES, de The Followers
1/3
Foto: CRY BABIES, de The Followers
RAPHAËLLE, de La Conquesta del Pol Sud
2/3
Foto: RAPHAËLLE, de La Conquesta del Pol Sud
PÍNDOLES. TEATRE BREU EN ESPAIS VIUS
3/3
Foto: PÍNDOLES. TEATRE BREU EN ESPAIS VIUS

Time Out diu

RBLS inaugura la 5a edició del Festival de Teatre Jove del 2 al 6 de novembre a Barcelona, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet

RBLS Festival de Teatre Jove celebra la 5a edició amb actuacions, tallers i activitats a l'àrea metropolitana de Barcelona. Enguany, amplien els seus espectacles a Sant Joan Despí (Teatre Mercè Rodoreda) i Santa Coloma de Gramenet (Teatre Sagarra l'Auditori Can Roig i Torres). El teatre Tantarantana segueix com a escenari principal a Barcelona. A més a més, aquest any s'hi estrenen a la Villarroel, on es fa l'acte inaugural, l'Ateneu del raval i el casal del barri del Raval, amb breus peces de teatre. Adreçat a joves d'entre 13 i 20 anys, continuen amb la seva iniciativa d'atrapar joves a través d'experiències als escenaris.

Amb un total de vuit espectacles, RBLS acull companyies com La Conquesta del Pol Sud amb 'Raphaëlle', l'actor Roberto Hoyo en una versió de 'Lázaro', The Followers amb 'Cry Babies' i 'Container' amb la direcció d'Emília Gargot, entre altres obres.

Dins de la programació del festival, aquest any les jornades professionals RBLS PRO recuperen el format presencial en una jornada titulada 'Teatre inclusiu: visions europees'. Organitzada en col·laboració amb la sala Fènix, es proposa als participants una guia de bones pràctiques per a la inclusió de col·lectius vulnerables a través del teatre i la dansa amb la participació de representants del Regne Unit, d'Itàlia i de França. A més, dins d'aquestes jornades, Mos Maiorum lidera l'edició del RBLS Teen Project amb la proposta 'Homo consumer'. Un projecte social i comunitari que treballa amb adolescents per dotar-los d'eines i permetre'ls participar en propostes dels seus barris que va rebre la beca Premi Barcelona 2020 a la innovació en projectes culturals comunitaris. 

De la mà del festival, se celebra la tercera edició del RBLS APOSTA, a la Nau Ivanow. Aquesta jornada connecta la creació escènica per a joves amb responsables de programació de teatres i festivals en col·laboració amb l'Associació d'Escoles de Teatre de Catallunya.

A més a més, amb l'objectiu de dinamitzar el festival, organitzen diferents tallers per joves al Centre Cívic Cotxeres Borrell, a la Santa Eulàlia (Hospitalet de Llobregat) i a l'Excèntrica (Sta. Coloma de Gramenet). Activitats dedicades a treballar les relacions a través del moviment i fomentar la creació d'una opinió pròpia. 

La voluntat d'aquesta iniciativa no és la de segregar als joves amb espectacles poc dramàtics o infantils, sinó que Carme Tierz, directora artística del festival, assegura que "no existeix un teatre per a joves", ja que el seu propòsit és el d'apropar el teatre que tots coneixem a un públic, potser, menys habituat. 

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment http://www.rbls.cat/
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers