Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Sant Joan 2016 a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Sant Joan
Foto: Shutterstock Sant Joan

Sant Joan 2016 a Barcelona

Revetlles populars, festes a discoteques, fogueres, tradició, coques de Sant Joan... tot el que necessites per celebrar la nit més curta de l'any

Advertising

Sant Joan, solstici d'estiu... és igual com li diem però tots sabem que la nit del 23 al 24 de juny és la nit més curta de l'any i que s'ha de sortir per celebrar-ho, com és tradició!. Pels qui esteu cansats d'anar any rere any a la platja i trobar-la sempre plena de gom a gom, estareu contents de saber que Barcelona ofereix molt més. Hi ha grans plans alternatius per poder continuar celebrant la revetlla com Déu mana.

Sant Joan

Revetlles populars

Sant Joan és una festa bàsicament popular, de viure al barri, per això, no ens podem oblidar de les revetlles que ompliran els carrers i places de la ciutat amb ball, música, sopars populars i foc. Per exemple, a Horta ho celebren amb un concert de revetlla gratuït al Parc de les Rieres d'Horta (23 h), mentre que al barri Gòtic no s'estan de res. Al carrer Josep Pijoan hi trobareu sarau des de les 20.30 h amb una batucada, que seguirà amb una barbacoa. A partir de les 22 h començarà la música, que no pararà fins a les tres de la matinada.
Si les cercaviles us engresquen, a les cinc de la tarda en sortirà una des del carrer de Blai, 1 que acabarà a la plaça dels Ocellets.
A Sant Antoni també apostes per la tradició més pura, amb l'arribada de la Flama del Canigó, que encendrà la foguera al carrer de Viladomat amb Floridablanca, on també hi haurà revetlla.
Al Raval, la festa està a la plaça de Josep M. Folch i Torres, on hi han programat havaneres amb el Grup Mar Brava (19 h, amb rom cremat), a les 20 h serà l'encesa de la foguera amb la Flama del Canigó i una hora més tard començarà el sopar de carmanyola. La revetlla amb discomòbil serà a les 23 h.
Si sou per Gràcia, us trobareu amb revetlles i fogueres gairebé a cada pas, com per exemple a les places del Sol (19 h) i la Virreina (20 h).
Al barri de la Vall d'Hebron, a més, celebren la seva festa major, que culminarà amb una gran revetlla.

Sant Joan a Sant Andreu

Revetlles a Sant Andreu

I per què a Sant Andreu, si de revetlles populars en fan també a l'Eixample, a Ciutat Vella i a Gràcia? Doncs perquè a banda que l'escenari ens agrada, està lluny del centre i de la marea de guiris -també autòctons- suats i borratxos.
De revetlles al districte de Sant Andreu en fan tres: una a la plaça del Congrès, una altra a la plaça de Can Fabra  i una més a la plaça dels Jardins d'Elx. El programa de totes tres places té punts en comú: foc, música i beguda són tres elements indispensables, després cadascuna té les seves particularitats. A la plaça del Congrés, per exemple, és on fan més activitats infantils, a partir de les 18 h. A Can Fabra els protagonistes són el foc i la música. A partir de les 20 h hi ha una cercavila de percussió a càrrec dels Tabalers de la Satànica, amb correfoc, arribada de la flama i encesa de la foguera incloses. De 22.30 a 1 h agafa el relleu la banda RaggaTunning, un clàssic de festes majors de poble, especialistes en la recuperació de 'hits' estiuencs que han passat a la història per aclamació popular.
A la plaça dels Jardins d'Elx, on també arriba la fama de Canigó, proposen que cadascú porti de casa el seu sopar, mentre l'organització s'assegura que hi hagi beguda i ball -amb música a càrrec del DJ George Gee- per tothom.

Més informació sobre Sant Joan

Advertising
Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising