• Què fer

Santa Eulàlia 2018: activitats tradicionals

Publicitat

Time Out diu

Torna un any més la Festa Major d'Hivern de Barcelona i de la copatrona de la ciutat, que del 9 al 12 de febrer omplirà els carrers amb activitats d'arrel tradicional pensades especialment pel públic infantil i que enguany serviran per commemorar el centenari del naixement de Maria Aurèlia Campany, una de les impulsores de la recuperació d'aquestes festes ja fa 35 anys. També servirà per conèixer millor la ciutat gràcies a les jornades de poortes obertes.

La festa arrenca amb els protocols de l'Àliga (divendres 9, 20 h), una cercavila que surt de la plaça Sant Jaume per acabar amb el tradicional ball de l'Àliga al presbiteri i davant l'altar major de la basílica de Santa Maria del Mar; per celebrar els 450 anys de la Mulassa de Barcelona, el Palau de la Virreina acull del 3 al 12 de febrer una exposició de mulasses arribades d'arreu de Catalunya per posar en valor el paper de les mulasses com una de les peces més antigues del bestiari festiu. No hi faltaran tampoc el correfoc dels petits diables (dissabte 10, 18.15 h), amb un recorregut que surt de la plaça Sant Jaume i el correfoc de Santa Eulàlia (dissabte 10, 20.15 h), que inicia la ruta a la plaça Nova i la Diada Castellera amb les colles de Barcelona, un altre punt fort de la festa (diumenge 11, 11 h), amb la novetat de la participació dels Castellers de Sarrià, que després de 14 anys d'absència tornen a unir-se a les altres colles de la ciutat, que es reuniran a les 10.15 a la plaça Nova. La festa acabarà dilluns 12 a partir de les 18.30 h amb la passejada i el ball de les Laies, amb sortida desde la plaça de Sant Josep Oriol per acabar a la plaça de Sant Jaume.

La festa es complementa del 16 al 18 de febrer amb el Festival Llum BCN, aquest any separat de Santa Eulàlia, un festival on la tradició es barreja amb noves formes d’expressió que transformen la ciutat amb el llenguatge de la llum.

Més informació a la Guia completa de les Festes de Santa Eulàlia que us hem preparat.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà