Showcookings als mercats amb estrella Michelin

Arriba 'El teu mercat té una estrella', una campanya que poblarà d’espectacles d'alta gastronomia els mercats del 20 d'octubre al 6 de novembre, inclòs el Mercat de Mercats i també l'ESHOB. Us animeu a viure'ls? Registreu-vos!

'El teu mercat té una estrella'
'El teu mercat té una estrella'
Time Out en col·laboració amb Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Si us enamora l''streetfood' i presenciar els artificis del xef en directe, i a més sou fans dels restaurants més gurmets de la ciutat... esteu de sort! 'El teu mercat té una estrella' trasllada alguns restaurants amb estrella Michelin més top de la ciutat als mercats, del 20 d'octubre al 6 de novembre. Aquesta mudança temporal no només arribarà als mercats barcelonins, també podreu presenciar els xous a la mateixa escola on formen als cuiners, l'Escola d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB). L'acció també tindrà lloc durant la 12a edició de la Fira Mercat de Mercats a la plaça de Catalunya, del 20 al 22 d'octubre, on es concentren els millors productes dels comerciants dels mercats barcelonins, dels restauradors locals i dels productors del territori. 
Els showcookings seran tota una festa culinària per fer gala de Barcelona, que ja pot estar ben orgullosa de la riquesa gastronòmica que la fa tan especial! I també per celebrar que aquest 2023 la Gala Michelin té lloc a la Ciutat Condal. 'El teu mercat té una estrella' revela la relació simbiòtica que existeix entre l'alta gastronomia de la ciutat, profundament arrelada en un model d'economia circular (de la terra al plat), i els 39 mercats que la conformen, amb la seva constant experimentació, innovació i el treball amb el producte de proximitat. Una acció que remarca aquesta xarxa tròfica gastronòmica i que té l'objectiu d'apropar l'alta cuina a la ciutadania. Així que no només podreu gaudir i veure els plats més espectaculars de Barcelona, també com els preparen i amb les botigues que els hi aporten tota la matèria primera just a la vora. Tots els showcookings que presenciareu tenen en comú quatre pilars de la Revolució Gastronòmica a Barcelona: sostenibilitat, producte local i de temporada, creativitat i innovació constant i tradició.
En total, es duran a terme set espectacles culinaris, més dues xerrades a càrrec d'Oriol Castro, hereu directe de la revolucionària cuina d'El Bulli, i dels xefs Francesc Beltri i Nicolás de la Vega del restaurant Slow & Low. Per gaudir dels showcookings de manera presencial, cal reserva previa. Si no podeu anar-hi, els podeu seguir en streaming en directe també a la landing. A més, els trobareu tots penjats al canal de Youtube 'Visitbarcelona'.
Un pla per llepar-se els dits! Us expliquem totes les sessions de cuina i els detalls d'aquestes trobades entre paradetes de mercat.

1. Cuinar entre Torres

Els bessons Torres, Javier i Sergio, tenen clara la seva vocació culinària des de la seva infància. Han apuntat alt amb el projecte de Cuina Germans Torres, que s'ha guanyat tres estrelles a la Guia Michelin. Aquesta forta personalitat doble, perfectament empaquetada, recorrerà la cuina d'aquests xefs amb una educació envejable. Aposten pel minimalisme i cerquen el màxim rendiment del producte amb la mínima manipulació. Voleu ser còmplices de la seva recerca? Registreu-vos ja!
Temàtica: sostenibilitat.

20 d'octubre, 18h. Mercat de Mercats.

2. Xerrada en ebullició!

Un dels hereus d'El Bulli, el cuiner Oriol Castro, ens compartirà els secrets de l'èxit d'aquest mític restaurant, coneixements que s'ha emportat amb ell a l'establiment barceloní Disfrutar. Un projecte que comparteix amb Mateu Casañas i Eduard Xatruch. Tots tres destaquen per ser els representants d'una cuina d'estil clarament avantguardista. Atrevits i centrats en la idea de fer gaudir al comensal de cada mos al màxim! Si aneu, descobrireu quin paper hi té la innovació i la creativitat en tot aquest joc.
Temàtica: innovació i creativitat.

21 d'octubre, 11,15h. Mercat de Mercats.

3. Un viatge a la cuina Nikkei

La xef del Restaurant Ají, Alejandra Ormeño, us farà una mostra de com es prepara algun plat inspirat en la cuina d'on ella és originària, el Perú. El Nikkei és una gastronomia que va sorgir de la migració de ciutadans japonesos al Perú a finals del segle XIX i que combina les impecables tècniques japoneses amb l'exuberància dels productes del país andí. Us animeu a tastar aquest xou de cuina fusió japonesa i peruana? Una proposta culinària rica en creativitat, sabors i textures, que combina la tradició amb una mirada constant al futur i que està reconeguda a la Guia Michelin des de l'any 2018. Reserveu el vostre lloc!
Temàtica: tradició.

21 d'octubre, 12,15h. Mercat de Mercats.

4. Genealogia culinària

Raül Balam i la seva mare, Carme Ruscalleda, són devots de la cuina creativa, fresca i saludable inspirada en la cultura culinària catalana. Segons la Guia Michelin, que ha premiat el restaurant que capitaneja Balam, Moments, situat dins de l'Hotel Mandarin Oriental, es nota que la cuina d'arrel catalana que va florir en la seva mare, ha passat de generació en generació. Raül Balam, de naturalesa extrovertida i mediàtica, us explicarà tot el viatge gastronòmic mentre us fa de capità! Voleu registrar-vos?
Temàtica: innovació i creativitat.

21 d'octubre, 17,30h. Mercat de Mercats.

5. Cuina a foc lent!

Slow&low és l'últim dels restaurants de Barcelona en ser reconegut per Michelin, amb una estrella que premia la feina dels seus xefs, Francesc Beltri i Nicolas de la Vega. I tindreu l'oportunitat de conversar amb ells!
Podreu ficar-vos al cap d'aquests mestres de l'art culinari en una xerrada presentada per Magda Minguet i on parlaran del seu procés creatiu, que defineixen com a caòtic i, alhora, fascinant. Una cuina d'innovació feta a base de combinacions curioses, que us farà explotar el paladar amb resultats increïblement gustosos! Us els perdreu? Aquí podeu registrar-vos.
Temàtica: innovació i creativitat.


22 d'octubre, 12,15h. Mercat de Mercats.

6. Andalusia i Catalunya

Rafa de Bedoya farà de diplomàtic gastronòmic entre aquestes dues regions, transportant tota la saviesa que ha anat desenvolupant al restaurant que comanda, Aleia. L'investigador se n'anirà a les arrels d'aquestes dues cultures per buscar tant els seus denominadors comuns com les seves particularitats, i per crear plats amb oposats complementaris. Una cuina reflexiva que fa de pont de les dues herències gastronòmiques i que resulten en una sèrie de plats tan elegants com refinats! Us sumeu a aquest mix de gustos de la península? Reserveu lloc aquí!
Temàtica: tradició.


22 d'octubre, 16h. Mercat de Mercats.

7. Al ritme de la natura

El restaurant Caelis de Romain Fornell està de moda. I normal, perquè la cuina resilient basada en el producte fresc i de proximitat sempre guanya: els resultats acaben essent més autèntics i saborosos. La proposta culinària contemporània del xef pugna per ser més conscients dels ritmes de la natura, a la vegada que adapta la tradició i l'avantguarda a les estacions i el que ofereixen. Tot un laboratori que podreu contemplar en viu! Esteu preparats per registrar-vos?
Temàtica: producte.

30 d'octubre, 10h. Mercat de la Guineueta.

8. L'escola dels mestres als fogons

Quin millor lloc per fer una mostra culinària que allà on es formen els futurs xefs? L'ESHOB (L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona) acollirà al xef del restaurant Aürt, Artur Martinez, i tota la seva inventiva. El responsable de l'esdeveniment us oferirà una perspectiva fresca del patrimoni, amb un llenguatge tant culinari com poètic. Sabíeu que 'radical' es refereix a allò relatiu o relacionat amb l'arrel, igual que "fonamental" significa essencial? Amb aquestes màximes, Martinez retornarà al passat més actualitzat i us enlluernarà amb propostes tan antigues com noves. Per anar, cal registar-se.
Temàtica: producte.

31 d'octubre, 10h. ESHOB.

9. El feedback entre tradició i innovació

Un altre autor que té molt clara l'absoluta simbiosi entre tradició i innovació és el xef Fran López, del restaurant que se situa a sota de l'hotel Ohla de l'Eixample. El creador gastronòmic respecta el llegat, a la vegada que el descompon per fer noves creacions. Parant especial atenció al mercat i a la temporada del Delta de l'Ebre i Barcelona, els productes són originaris d'aquestes terres properes per desembocar al plat que us trobareu al davant. Una paleta en què destaquen enormement els guisats, els llegums i els productes de l'horta. Us apunteu a tot aquest viatge de sensacions? Registreu-vos!
Temàtica: tradició.

6 de novembre, 10h. Mercat de Sants.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat