Taller: Telling the Same Story Twice

Què fer, Classes i tallers Gratis

Time Out diu

Com a activitat paralel·la a l'exposició 'Crònica. Narració, història i subjectivitat' que es pot veure al centre d'art Fabra i Coats fins al març, Diana Artus (Alemanya, 1974) realitzarà un taller (en anglès) de dos dies dedicat a la fotonovel·la.

El taller es centra en un gènere que va ser molt popular a una altra època però oblidat avui dia. Per explicar el seu llenguatge visual i la seva iconografia característica, l'artista Diana Artus ens obrirà el seu arxiu de fotonovel·les trobades en mercats ambulants de Barcelona, Istanbul, Beirut i París. Majoritàriament publicades durant els anys seixanta i setanta, aquestes velles fotonovel·les poden considerar-se repositoris que preserven valors morals d'una època passada. Però realment estan tan passades de moda com sembla? Com llegim aquest material des de la nostra perspectiva contemporània? Com podem entendre certs gestos i expressions facials? Quin noves narracions podem filtrar a través de cadascuna?

El punt de partida del taller serà una fotonovel·la específica.Com a preparació a la primera trobada se li demanarà a cada participant que investigui escollint les imatges que considera més interessants o més importants, i que les reorganitzi per crear una nova narració. Durant el taller, treballarem amb les històries que portarà cada participant així com amb l'original i altres exemples de fotonovel·les de diferents països. Inspirats en aquestes, escollirem certes imatges, intercanviarem possibles interpretacions i discutirem les qüestions que puguin sorgir.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers