Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Una copa de vi DO Penedès, Instagram Live, Time In Barcelona
Time Out Barcelona

Una copa de vi amb la sommelier Meritxell Falgueras i DO Penedès

Si us agrada el vi i en voleu descobrir un munt de secrets, els dijous a les 19 hores connecteu-vos a la nova cita en el nostre Instagram Live! Us expliquem de què parlarem i quins vins tastarem

Time Out en col·laboració amb DO Penedès
Publicitat

Quedar per prendre una copa de vi... és un plaer que, avui dia ­–en què la majoria de gent estem tancats a casa–, podem seguir gaudint via xarxes socials. Aquí, a més, tenim el privilegi de comptar amb uns vins de proximitat de primera qualitat com són els de la DO Penedès. Blancs, negres i rosats fruits d’un paisatge mediterrani banyat pel sol que es pot assaborir en cada copa. I, tot i que sembli que el món s’ha aturat, les vinyes continuen creixent i florint.

Per celebrar-ho, volem descobrir millor els secrets d’aquests vins deliciosos, i és per això que us proposem una nova cita: una copa de vi DO Penedès amb Meritxell Falgueras, els dijous a les 19 h, a l’Instagram Live de Time Out Barcelona. Seran trobades al llarg de cinc setmanes en què parlarem  de diversos temes relacionats amb el món del vi amb aquesta sommelier experimentada, membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, jurat internacional en els concursos més importants del món, professora en els cursos oficials de sommeliers i autora de diversos llibres, entre els quals el més recent, ‘#DI VI NA MENT’. Tota una experta i, alhora, una influencer del vi del segle XXI, que ens destaparà cada setmana algunes ampolles de DO Penedès per assaborir com cal els secrets d’aquests vins de la nostra terra. A continuació, us expliquem quins temes tocarem en cada una de les cites i quins vins DO Penedès tastarem amb la Meritxell Falgueras. Mireu-vos quines són les propostes, prepareu les vostres preguntes (intentarem respondre-les a totes!) i seguiu-nos en directe els dijous a les 19 h, copa de vi en mà (i, si no podeu ser-hi durant el directe, el trobareu durant les 24 hores posteriors, penjat al nostre Instagram Story). Us ve de gust?

De la vinya a la taula
Time Out Barcelona

1. De la vinya a la taula

Dijous 30 d’abril de 19 a 19,20 h

Quines varietats de raïm es conreen al Penedès? Quins vins resulten d’aquestes varietats? I com s’elaboren? La sommelier Meritxell Falgueras ens respondrà a aquestes preguntes per tal que, un cop estiguem a la botiga, sapiguem com hem de triar el nostre vi en funció de les nostres necessitats i gustos. També ens explicarà com els hem de transportar i conservar, com cal servir-los i, fins i tot, ens donarà alguns consells per tastar-los i assaborir-los millor.

I, en aquesta primera cita, tastarem dos vins DO Penedès ben diferents! D’una banda, destaparem un Xarel·lo del celler Aymar, un vi blanc ecològic de la collita 2019, brillant, d’aroma intens i amb tonalitats florals i fruitals. I d’altra, assaborirem un negre del celler Parató de la varietat Samsó (Carinyena), que des de sempre s’ha conreat al Penedès, un vi també ecològic, amb un color roig robí i ric en aromes.

Tots els secrets dels vins blancs
Time Out Barcelona

2. Tots els secrets dels vins blancs

Dijous 7 de maig de 19 a 19.20 h.

Quan parlem de vins blancs sovint oblidem l’àmplia gamma que es pot trobar, que genera grans diferències entre uns i d’altres. Vins blancs d’agulla, secs, semi-secs, dolços... Sabem amb quines varietats de raïm s’elabora cada un? El Penedès en produeix un ampli ventall de propostes a quina més deliciosa. La sommelier Meritxell Falgueras ens explicarà quines en trobem, com diferenciar-les i triar-les, a quina temperatura conservar-les i servir-les, quins són els millors maridatges per acompanyar cada varietat i com degustar-les de la millor manera possible.

Ho farem tastant dos vins blancs DO Penedès ben contrastats. D’una banda, el Mireia, del celler Pinord, elaborat amb les varietats Gewürtraminer, Muscat i Sauvignon blanc, de color groguenc amb tonalitats verdoses, un aroma floral de violeta i rosa i un gust sedós i amb cos. I, de l’altra, el Methòdic del celler L’Apical, elaborat amb la varietat Xarel·lo vermell de vinya jove que és, precisament, una varietat minoritària i en procés de recuperació al Penedès i que dona com a resultat un vi molt atrevit i amb molt de caràcter.

Els rosats, els grans desconeguts
Time Out Barcelona

3. Els rosats, els grans desconeguts

Dijous 14 de maig de 19 a 19.20 h.

Diuen dels vins rosats que són els més delicats d’elaborar. Sabeu per què? La sommelier Meritxell Falgueras ens ho explicarà i ens parlarà de les noves referències i productors que trobem al Penedès, i que elaboren vins rosats valorats arreu i blancs amb ànima de rosats... o a l'inversa! També parlarem de la diferència entre intensitats de color i aromes, què cal saber per triar un bon rosat, conservar-lo bé i servir-lo (i també com no l’hem de servir mai!) i, per suposat, quins són els millors maridatges que podem fer per tal de degustar-los com mereixen.

Tastarem dues referències DO Penedès que són dues joies. El Nutt Rosé de Mas Bertran, elaborat 100% amb Sumoll, una varietat autòctona catalana gairebé extingida que es vol recuperar, un vi jove, de color rosat pàl·lid i brillant, aroma cítric i un gust fresc, sedós i amable que recorda les maduixetes del bosc. També assaborirem el rosat Fragància de Marta, del celler Ramon Canals, un vi ecològic i vegà, d’un rosat pàl·lid amb ànima de blanc, elaborat amb varietats de raïm Xarel·lo, Sauvignon blanc i Pinot noir, d’aroma fresc amb tonalitats florals i de fruites tropicals i equilibrat i gustós en boca.

 Calor i vi negre? Sí! Trenquem els mites!
Time Out arcelona

4.  Calor i vi negre? Sí! Trenquem els mites!

Dijous 21 de maig de 19 a 19.20 h.

Qui diu que el vi negre no fa amb les estacions caloroses? Qui diu que no es pot servir fresc i que no pot resultar ideal tant per assaborir en qualsevol ocasió un dia de primavera o d’estiu? Que ningú us enganyi! El que cal, com no, és saber triar quines varietats de negres són més apropiades per èpoques estivals i, d’això, s’encarregarà la Meritxell Falgueres. La sommelier no només ens ajudarà a triar els millor vins per a la calor, sinó també ens explicarà com mantenir els vins negres frescos, ens obrirà els ulls davant de la relació de nevera i vins negres, i ens orientarà amb els maridatges ideals per gaudir dels negres del Penedès com mai.

Per demostrar-ho, com cal, assaborirem dos vins DO Penedès ben refrescants. El Lignum!, del celler Albet i Noya, és un negre ecològic elaborat amb les varietats més nobles, amb cos però molt versàtil, de color vermell cirera, aroma de vainilla i un gust en boca carnós i ideal per acompanyar una bona discussió qualsevol nit estelada. I el Terral, del celler Sumarroca, també ecològic, és sec i alhora càlid, elaborat amb varietats Cabernet Franc i Syrah combinades amb una petita part de Merlot i Cabernet Sauvignon, de color cirera amb ribets porpra, una aroma intensa de fruita madura i amb un gust equilibrat perfecte per combinar amb tantes receptes estivals.

Decantar un vi... Us hi atreviu?
Time Out Barcelona

5. Decantar un vi... Us hi atreviu?

Dijous 28 de maig de 19 a 19.20 h.

Hi ha qui pot pensar que decantar un vi és cosa d’experts, però res més lluny de la realitat. Per fer-ho, només cal tenir un decantador i, sobretot, saber quins vins requereixen ser decantats. Això i molt més ens ho descobrirà la sommelier Meritxell Falgueras, que, a més, ens explicarà que no només es decanten els vins negres, també els blancs! Ens ensenyarà a utilitzar el decantador i a servir del decantador a la copa, per tal que qualsevol de nosaltres es pugui sentir com un veritable enòleg.

Per atrevir-nos amb aquesta experiència, hem triat tres referències de vins DO Penedès. Per començar, el blanc La Temptació, d’Oliver Viticultors, elaborat amb Malvasia de Sitges amb ceps d’una única vinya conreats sota els paràmetres ecològics i biodinàmics, amb una criança d’uns 8 mesos en ampolla, d’aspecte net i brillant, color groc pàl·lid, aromes fresques i tropicals i gust ample i untuós. Continuarem amb el Mas Rodó Merlot, del celler Mas Rodó, un negre 100% Merlot, de color cirera i aroma de fruits vermells, amb criança de 12 mesos en bótes de roure francès i madurat durant 24 mesos en ampolla, de sabor intens i alhora dòcil. I, per acabar, destaparem el Can Feixes Negre Tradició, del celler Can Feixes, un vi ecològic, sec de ‘Reserva’, elaborat amb una selecció de raïms de la pròpia vinya, amb criança de 12 mesos en bótes de roure i afinat i madurat durant un mínim de sis anys en ampolla en cava soterrada, i que és tot un plaer pel paladar.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat