Vins amb història: batalles capgirades

Què fer
Vins amb història
Oriol Miralles

Time Out diu

La propera sessió de Vins amb història a la Fàbrica Moritz Barcelona, que es farà el dimarts 2 de desembre a partir de les 19 h, tractarà de les batalles més anecdòtiques. En aquesta xerrada, el periodista Enric Calpena serà qui us apropi a aquests episodis històrics amb riures assegurats, i Juanma Holgado, sommelier del Bar à Vins de la Fàbrica Moritz Barcelona, maridarà els fets amb una selecció de vins de les D.O properes als fets tractats.
Reviureu la Croada que es va quedar a mig camí, promoguda pel papa Innocenci III entre el 1202 i el 1204, i que va acabar convertint-se en una batalla entre cristians, en comptes de dirigir les armes cap als musulmans. També hi haurà temps per recordar l’absurd incident de la Batalla de Karansebes, el 17 de setembre del 1788 i durant la guerra russo-turca, quan dues tropes del mateix exèrcit de Josep II d’Àustria es van enfrontar entre elles creient que lluitaven contra l’Imperi Otomà. Va ser culpa de la presència d’alcohol a les trinxeres? Ja se sap, si beus, no lluitis.
La xerrada seguirà parlant de la Divisió del Nord, un contingent espanyol enviat a Dinamarca el 1808 per donar suport a les tropes de Napoleó, però que es va transformar en un exèrcit rebel quan es van assabentar de l’aixecament contra les tropes napoleòniques.
Per acabar, Calpena us presentarà el general Francesc Savalls, un militar carlí empordanès. Els vins de la sessió seran un Vi del Veneto Corte Sant’Alda Soave del 2013; un Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner, vi austríac del mateix any; el vi mallorquí Gallinas y Focas 2011 i un Mas Estela Rucada 2010.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers