Viu Montjuïc
Foto: Viu Montjuïc
  • Què fer, Festivals

Viu Montjuïc 2023

Eugènia Güell
Publicitat

Time Out diu

El cap de setmana del 7 i 8 d’octubre el parc de Montjuïc acull més de 60 activitats gratis i ofereix lliure accés als equipaments que l'habiten. Itineraris històrics, circuits botànics, rutes ambientalistes, itineraris teatralitzats per diferents espais del parc i passejades de salut i 'mindfulness', fins a la inauguració del primer sender homologat que transcorre íntegrament per la ciutat de Barcelona, donant la volta completa a la muntanya de Montjuïc.

A banda d'algunes excepcions, no cal inscripció prèvia a les activitats

La salut mental a escena

En aquesta activitat es recorrerà el parc de Montjuïc amb tres monòlegs i un espai per a la consciència que portaran a l'escena la salut mental i el benestar emocional. Es representaran el monòleg 'Quince minutos' d'Irene Hernanz, interpretat per l'actriu Paula Vera. Un fragment del monòleg 'Tonta' d'Albert Baldomà, de la mà de l'actiu Núria Florensa i el monòleg 'El llindar de Juan A. Jiménez', interpretat per l'actriu Gemma Charines.

Cal inscripció prèvia i hi ha passis a les 10.30 h, 11.15 h i 12 h, sortint des del Cos de Guàrdia al barri del Polvorí.

Invasores a Montjuïc

Sabeu quines plantes són invasores i quines no? A través de tècniques botàniques, aquesta activitat vol ensenyar com distingir-les i ensenyarà, després, a fer un petit herbari per emportar a casa. Serà dissabte a les 10 h a l'Institut botànic.

Una obra, 15 minuts

El MNAC ha seleccionat tres obres de la col·lecció al voltant d'un tema concret i proposa explicar-les en 15 minuts cadascuna. Serà dissabte a les 13 h, 17.30 h i 18.30 h, i cal comprar entrada. A més, al mateix museu s'hi podrà veure un espectacle de dansa creatiu, 'Movem la muntanya', amb una varietat de gèneres que inclou dansa espanyola, clàssica i contemporània.

Portes obertes

Aquest cap de setmana obren gratuïtament el Pavelló Mies van der Rohe, el Museu Olímpic i de l'Esport, el Jardí Botànic, el CaixaForum, el Castell de Montjuïc, la Fundació Miró, entre altres equipaments de Montjuïc.

Espai de restauració

Els Jardins Joan Brossa s'ompliran de gastronomia a l'aire lliure. El dissabte 7 d'octubre, des de les 12h fins a les 24 h i el diumenge 8 d'octubre des de les 12 h fins a les 20 h amb restauradors del Poble-sec i música a càreec del col·lectiu Salvadiscos, que ens farà ballar des de Soul Funk fins a Deep House, passant per Latin i Soul Reggae. A més, també hi haurà diversos tallers familiars.

Visites guiades

Hi haurà visites guiades al cementiri, al Fossar de la Pedrera i una visita comentada a l'exposicó La mà guiada del MNAC (dissabte a les 11.30 h), entre altres. A més, coincideix amb el Mahou Bravas Fest, el festival de patates braves que es fa al Poble Espanyol, que també ha preparat activitats pel cap de setmana.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà