Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Viu Montjuïc, el parc de la cultura

  • Què fer, Centres culturals
Viu Montjuïc
Foto: Viu Montjuïc
Publicitat

Time Out diu

Més de 70 activitats gratis i portes obertes per redescobrir el Parc de Montjuïc el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre

El cap de setmana del 16 i 17 d’octubre el parc de Montjuïc acull més de 70 activitats gratis i ofereix lliure accés als 22 equipaments que l'habiten. Itineraris guiats, intervencions participatives, jocs de pistes, concerts i espectacles de dansa i teatre, una celebració per encapçalar-se com a pulmó cultural de gran nivell a la ciutat i una nova oportunitat pels barcelonins i barcelonines per redescobrir i fer-se seu el parc.

Aquest nou projecte celebra la primera edició, que pretén fer-se un cop a l’any, i forma part del Pla d’Actuació del Parc Montjuïc 2019-2029, un pla municipal que vol donar visibilitat a l’activitat cultural del parc.

Aquesta iniciativa dona l'oportunitat de descobrir un poc més el Parc de Montjuïc, un entorn relativament petit que concentra cases de cultura punteres a la ciutat, espais forestals de gran valor ambiental, jardins temàtics, a més de diverses zones d’esbarjo i esportives.

Les inscripcions a les activitats ja estan disponibles a la web de l’organització.

A continuació, destaquem algunes de les activitats que més ens han cridat l’atenció. 

Dansa i teatre

'Stone & Silk', de Paloma Muñoz. Una proposta de dansa contemporània que tracta sobre l’espai, la materialitat, l'olor, so i memòria. Cossos que l’habiten i com el podem transgredir, activar o provocar.

Dissabte 16 a les 18.45 h. Terrassa del pati d'armes del Castell de Montjuïc. Cal inscripció prèvia

'Made of Space' de Guy Nader i Maria Campos és el tancament d’una trilogia on es treballa el concepte del temps i de l’infinit. Dansa i so purs, la poètica de l’espai que deté el fet de fluir del temps.

Dissabte 16 a les 20 h, diumenge 17 a les 18 h. Mercat de les Flors. Cal inscripció prèvia.

Jocs de pistes

'Els enigmes del Museu Nacional' és una proposta del Museu Nacional d’Art de Catalunya per passejar per les sales del museu buscant lladres de manuscrits i descobrint qui és l’assassí d’un pobre pastor. Us animeu a jugar?

Dissabte 16 a les 10 h, diumenge 17 a les 10 h. Museu Nacional d'Art de Catalunya. Cal inscripció prèvia.

'Em roda el cap'. La merla del Jardí Botànic té un gran malestar, quina de les vuit plantes que ha picotejat li haurà provocat aquest dolor? Per descobrir-ho, haureu de fer el mateix recorregut que l’ocell i buscar les pistes amb les característiques de la planta en qüestió.

Dissabte 16 a les 10 h, diumenge 17 a les 10 h. Jardí Botànic. Sense inscripció prèvia.

Exposicions

'L'univers de Jean Prouvé' és una mostra retrospectiva al CaixaForum que segueix un eix cronològic dels inicis de l’artista, fins a les seves creacions de mobiliari per a comunitats o els seus edificis prefabricats. Una exposició on es conserven els arxius i les idees de Jean Prouvé.

Dissabte 16 a les 10 h, diumenge 17 a les 10 h. Caixaforum. Cal inscripció prèvia.

'Ciutat dormitori' és un projecte 'site specific' on es planteja una passejada col·lectiva pel cementiri i poder descobrir les dinàmiques urbanes i socials d’aquests espais i les polítiques que hi ha al voltant de la mort i la seva gestió.

Dissabte 16 a les 18.30 h, diumenge 17 a les 18.30 h. Plaça Margarida Xirgu. Cal inscripció prèvia.

Visites guiades

Visita al MUHBA Refugi 307. Un dels refugis antiaeris del Poble-sec obre les portes per mostrar als visitants la seva història i construcció, i per explicar les teories militars sobre el bombardeig a les ciutats després de la Primera Guerra Mundial.

Dissabte 16 a les 16, 17 i 18 h. Aforament màxim 10 persones. Cal inscripció prèvia.

Visita guiada a l'exposició 'Memòria de les Arts Escèniques' i a Sales de Reserva del Museu. Una exposició que proposa una experiència onírica amb un viatge en el temps a través d’un espai transformador: vestuari, telons de fons, maquetes i textos. Un recorregut al voltant dels minuts màgics de l’espectacle. A més, la visita inclou, de forma excepcional, l’accés a les sales de reserva del MAE.

Dissabte 16 a les 12, 13.30, 16 i 17.30 h. Institut del Teatre. Cal inscripció prèvia.

Pots consultar la graella amb totes les activitats al programa de la web.

Albert Rodríguez
Escrit per
Albert Rodríguez

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.barcelona.cat/viumontjuic/ca
Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà