Vuit llibres clàssics per llegir a la platja

No només de novetats viu l'àvid lector: aprofiteu l'estiu per embutxacar-vos una referència de la literatura universal

Publicitat

Les vacances no són només per cultivar la ganduleria i afartar-vos de polos. Aquí va una ruta de lectures obligatòries perquè torneu fets uns erudits.

Maggie Cassidy

L’estiu arrenca amb una mica de culte beatnick ressacós. Jack Kerouac va escriure aquesta novel·la cap al 1953, però no es va publicar fins als anys 60, després de l’èxit d’'On the road', quan ja se n’havia anat al desert d’Atacama, per fer experiments amb el peiot. La història comença el Cap d’Any del 1939, amb neu i folk.

Contra. 190 pàg. 16,90 €.

Jules i Jim

Cinèfils sibarites i inteŀlectuals que venereu més els films de Truffaut que les comèdies de Shane Blake, heu de saber que els d’Adesiara tradueixen per primer cop al català la novel·la d’Henri-Pierre Roche que va donar lloc a aquella pel·lícula en què Jeanne Moreau fumava com una locomotora i, al piano, cantava 'Le tourbillon'.

Adesiara. 246 pàg. 20 €.

Publicitat

Malentendido en Moscú

Artista desvergonyida i figura clau del feminisme modern des de la publicació d’'El segon sexe', Simone de Beauvoir és una de les grans veus del segle XX. En aquesta nouvelle d’alt voltatge ens parla d’un matrimoni d’edat avançada que viatja per feus soviètics. Una radiografia estripada i temible de la vida en parella.

Navona. 179 pàg. 7,50 €.

L'ajudant

A l’hivern del 1956 dos nens van trobar el cos de Robert Walser estès sobre la neu d’Herisau, Suïssa. I així moria un dels millors escriptors que havien sorgit de les restes de la vella Europa. Aquest llibre, d’inspiració autobiogràfica, amb el deix nostàlgic del Bildungsroman, us deixarà de pasta de moniato.

Ed. de 1984. 256 pàg. 18 €.
Publicitat

El procés

El primer a dir-nos que les faules de Kafka són lectura de platja va ser Haruki Murakami. Si heu sortit indemnes de l’experiència Walser, podeu continuar amb una mica de terror centreeuropeu. Els de Proa recuperen 'El procés', que va d’un home que és jutjat i no sap per què. Amb pròleg i traducció de Gabriel Ferrater.

Proa. 336 pàg. 18 €.

Diario de un escritor

No és que us vulguem amargar les vacances, que són poques i van cares, però una mica de fúria alcohòlica russa sempre és bona per activar la circulació. De Dostoievski, autor de dimonis i assassins, us recomanem aquest dietari moral barrejat amb una crònica periodística de la societat en què li va tocar viure.

Alba. 640 pàg. 14,90 €.
Publicitat

L’amor que fa caure ciutats

De la Rússia tsarista, en un vagó del Transsiberià, arribem fins a la Xina d’Eileen Chang. Aquesta autora es va fer popular als 23 anys, en plena Segona Guerra Mundial, quan una revista que s’editava a Xangai va començar a publicar els seus relats, on l’amor i la tragèdia anaven de la mà. En aquest llibre en trobareu dos.

Club Editor. 160 pàg. 17,95 €.

El barret prodigiós

Deixeu que ens avancem al calendari i us advertim que aquesta serà una de les perles de la rentrée. Es tracta d’un dels contes infantils de Pere Calders, aparegut l’any 1936 en el recull d’'El primer arlequí', i ara publicat sol per primera vegada, amb iŀlustracions de Pep Boatella. El trobareu a partir de l’1 de setembre.

Comanegra. 48 pàg. 18 €.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat