Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bistronou

Bistronou

Restaurants, Mediterrània Eixample
Recomanat
4 de 5 estrelles
Bistronou1.jpg
Bistronou

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Parlem d'un bistrot de fort esperit mediterrani (influències catalanes, però també italianes) i del qual de ben segur se’n sentirà parlar. És una gran promesa que sorgeix a l’Eixample, poblat d’una desigual oferta de restaurants. Bistronou, a més de la garantida bona cuina de la mà d’Oriol Vicente, permet assaborir plats ben preparats i sense sofisticacions en un ambient molt càlid. L’excel·lent il·luminació i la distribució gens especulativa de les taules fan la resta. Un cop asseguts còmodament i davant una taula ben parada, el comensal es troba davant l’alternativa de triar entre un menú de tres entrants, tres segons i tres postres, o una carta on hi ha autèntiques temptacions per al plaer. Descriuré el menú del dia de la nostra visita per demostrar el nivell que promet: pennette a la carbonara amb cansalada fumada, carxofes i ceba dolça; amanida Cèsar d’alvocat i pollastre amb curri o sopa freda de carbassó, pomes verdes i menta.

Pel que fa als segons, calia optar entre una cuixa de conill caramel·litzada amb soja i mel i patates de morter; arròs sucós de calamars, botifarra negra, trompetes i bledes o verat en escabetx amb verdures, alfàbrega i tomàquet confitat. Les postres, pannacotta de iogurt, amb plàtan i llima; maduixots amb cítrics i pebre negre i gelat de llet merengada o mousse de xocolata amb sopa de xocolata i taronja. I un preu de 14 euros que inclou IVA, i beguda… Vaig optar per l’amanida Cèsar. És d’origen italià. Diuen que va néixer als anys vint a Tijuana, gràcies a la imaginació d’un cuiner italià, Cèsar Cardini. Però també la reivindica un altre, Jack Romaine, que diu haver-la inventat al Caesar’s Hotel. L’Oriol n’ha respectat els elements bàsics, pollastre, enciam, alvocat, i n’ha aconseguit una versió exquisida.

Mitges porcions o senceres
La Bistroteca –la carta– ofereix mitges porcions o senceres i també té per picar ostres franceses vives (2 € la unitat) o carxofes del Prat fregides (4,50 € mitja ració, 7 € la sencera); entre els entrants predominen les amanides o el tomàquet raf amb ruca, seitons i ceba tendra (4,70/8,50 €), i entre els entrants calents, l’ou ferrat amb patates i foie gras (9,50 €) exquisits, o els raviolis gegant de ricotta de búfala i espinacs amb salsa de tomàquet i pesto (9 €), i també els macarrons de l’àvia amb rostit de carn i cama-secs (5,50/9 €).
Encara que el millor es troba en peixos i carns. El romesquet de rap amb patatones (9,50/17,50 €) o el rosbif de tonyina amb coca calenta de verdures rostides (8,90/16 €) destaquen entre els primers, i el platet de pollastre de pagès, salsitxes i carxofes (7/13 €), les mandonguilles guisades amb sípia i pèsols (5,50/10,50) i el bistec tàrtar amb patates confitades (6,50/12) són el millor de l’Oriol. La carta de vins, en selecció i preu, és una de les millors de Barcelona. – Marcelo Aparicio .

Publicat

Detalls

Adreça Aribau, 106
Eixample Esquerre
Barcelona
08036
Transport Provença (Línies: FGC)
Contacte
Horaris 13 a 16 i de 20,30 a 24h
També t'agradarà
    Últimes notícies