Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Brew Dog Bar: la casa de la birra Punk

Brew Dog Bar: la casa de la birra Punk

Un bar de cervesa artesana punk i escocesa, amb vint tiradors

BrewDog
©MariaDias BrewDog
Per Laura Conde |
Advertising

La birra artesana és, diuen, el nou gintònic. O el nou vermut, la nova hamburguesa, el nou rock and roll, o el nou dijous. O els pares. El cas és que en els últims anys ha esdevingut un univers a explorar per tots aquells als qui fins ara agradava moderadament la birra i de cop i volta et parlen d'APA, IPA, llúpols i de tota mena d'instrumental destinat a fer-te la teva pròpia cervesa homemade. Aquest boom, que curiosament no ha acabat de popularitzar-se entre els hipsters (incompatibilitat entre escuma i barba?), s'ha traduït en l'obertura de nous establiments a Barcelona. L'últim, acabat d'inaugurar, és el primer local Brew Dog a l'Estat.

Aquesta companyia escocesa elabora cerveses artesanes i té establiments a tot Europa on degustar les seves especialitats o tastar alguna de les guest beers, que canvien constantment. El local de Barcelona té 20 tiradors de cervesa artesana, dels quals aproximadament la meitat són de cerveses convidades i l'altra meitat de pròpies, això sense comptar una carta d'ampolles que ronda les 40 referències.

Què en recomanem? Sens dubte la Punk IPA (una Indian pale ale que ha transcendit el món especialitzat i ha esdevingut pràcticament un genèric), que representa el 50% de la producció de Brew Dog. També ens agrada la Dead Pony Club, que demostra la gràcia que té aquesta gent posant noms i que la cervesa també pot ser el beuratge ideal per a tots aquells a qui no els agrada la cervesa. És suau, lleugera, afruitada, i contrasta amb marcianades com l'Abstract 17, una edició limitada experimental de cervesa negra infusionada amb una triple barreja de cafè.

Entre les tapes, destaca una bomba de rellotgeria, Special BDG, 200 gramets de carn de bou, un ou ferrat i bacó. També tenen braves, croquetes, pernil i una sèrie de tapes d'inspiració cervesera: dels xoricets amb cervesa als calamars arrebossats a la Lager.

Més informació

Restaurants

Brewdog Bar

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Brewdog, la cervecera artesana escocesa amb el millor màrqueting del món, té un bar propi a Barcelona, on podem degustar les seves especialitats o tastar alguna de les guest beers, que canvien constantment. El local de Barcelona té 20 tiradors de cervesa artesana, dels quals aproximadament la meitat són de cerveses convidades i l’altra meitat de pròpies, això sense comptar una carta d’ampolles que ronda les 40 referències. Què en recomanem? Sens dubte la Punk IPA (una Indian pale ale que ha transcendit el món especialitzat i ha esdevingut pràcticament un genèric), que representa el 50% de la producció de Brew Dog.

També t'agradarà

Biercab: un monument a la cervesa

Biercab ofereix 30 tiradors de birra de tot el món Fa una setmana que han obert i ja es poden penjar més medalles que el màgic Andreu. Amb trenta tiradors i una carta de platets que és l'enveja de totes les veïnes, el Biercab just acaba d'agafar aire per deixar tots els competidors tremolant.Tot té una explicació, i és que, darrere d'aquesta cerveseria amb una generosa oferta, s'hi amaguen alguns dels millors elaboradors i entesos del món cerveser de tot l'Estat. De Pamplona, Màlaga i també catalans. Entre les files, també hi ha l'Sven del The Drunk Monk. Si sou de Mataró, segur que heu visitat algun cop aquesta cerveseria amb un centenar de referències. De la trentena de tiradors, una desena estan dedicats a la cervesa de la casa, la Naparbier. Els vint tiradors restants, entre els quals hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, pertanyen a elaboradors internacionals, anglesos, belgues, etc. Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d'ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. Des de cerveses que reposen en bótes de conyac fins a les birres d'orígens més inaudits.Les bones maneres del Biercab es traslladen també a la teca. Han buscat l'assessorament de Sergio Ruiz, el xef de l'Hotel Melià de Barcelona. "No per fer maridatges", puntualitza l'Sven, sinó perquè hi hagi "una bona comunió entre el que bevem i mengem".Cuina refrescantA la carta, hi trobareu plats molt refrescants, com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu a

Maridatge de bon menjar i cervesa artesana

Aquesta nova tendència puja com l’escuma Menú degustació cerveser El Racó d'en Cesc pot treure pit: fa tres anys que ofereixen un menú degustació d'alta cuina maridat amb cervesa, són els pioners d'aquesta tendència. Edgar Rodríguez, el sommelier de l'establiment, explica que "amb les nostres 150 referències de cervesa, podem cobrir qualsevol plat". La birra mana: "Tastem la cervesa. I a través del que ens descobreix, dissenyem un plat amb maridatge". Festival: alguns plats del menú són el tataki de tonyina amb una cervesa Racó d'en Cesc 25 aniversari, dissenyada per Rodríguez. El pap torradet amb all cremat s'ajunta amb una cervesa alemanya ben fumada.I fins i tot un plat amb tanta potència com el fricandó, que ens fa pensar en vi negre, s'ajunta amb una rabassuda stout irlandesa. "El diòxid de carboni, com passa amb el vi escumós, té el punt de bombolla que acaba netejant greixos i et dóna una sensació de frescor" (recordem que en els tastos de pernil s'afavoreix el cava o la cervesa, no pas el vi negre). També per postres, cervesa negra i dolça per acompanyar un bescuit de xocolata amb espècies. Tot un festival d'alta cuina, de set plats per 62 euros . Maridant amb vi pujaria quasi el doble. Era lògic. Després que la cervesa artesana ensenyés la seva poteta rossa i sense pasteuritzar a les barres de bon beure, el pas següent era que els restaurants es preocupessin per fer un maridatge llépol de llúpol i bona teca. El casori entre birra i menjar tot just acaba

Advertising

Les millors birres de Barcelona

Descobreix els llocs on tiren les millors canyes de la ciutat I si us va la birra artesana La Més Petita La birra artesana raja sense aturador a La Més Petita, una cerveseria que no necessita metres quadrats per oferir algunes de les millors cerveses. Amb 8 tiradors i una terrassa més gran que el local, el mestre cerveser Albert Sanchis i creador de la cervesa Almogàver us tirarà la canya amb un amor insuperable. Per fer coixí, platets amb formatges anglesos. La Cerveteca Van ser uns dels primers i encara són referència. Prop de Correus, trobareu La Cerveteca, bar, botiga i també lloc de cursos, tastos i maridatges. Aquí podreu tastar tantes cerveses com gairebé països hi ha a la bola del món. Si després d’una estona no aneu massa gats, podeu entretenir-vos a mirar etiquetes. Com en el món del vi, cada cop n’hi ha de més curioses. I sí, aquella parella de barbuts que veus en una ampolla són els Zztop. Als mestres cervesers també els agrada el rock dur. La Resistència A part dels llibres d’història del col·legi, la sèrie Allo, Allo ens va ensenyar que, per a una bona resistència, calien aliats. Recordeu en René, aquell cambrer del restaurant de la França ocupada que era capaç d’amagar un aliat sota el llit de l’àvia? A Barcelona, de moment, La Resistència és una cerveseria que lluita per la diferència amb 12 tiradors de cervesa. Potser menys heroica que l’escomesa de l’home del bigotet, però més profitosa per al paladar. En Sergi i en David, els dos homes qu

Advertising